Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Bendigova múčna kauza má vyvrcholenie! TAKÝTO je verdikt v prípade podozrenia na podvod!
Zdielať na

Bendigova múčna kauza má vyvrcholenie! TAKÝTO je verdikt v prípade podozrenia na podvod!

Archívna reportáž

Neľahké chvíle prežíval spevák Jan Bendig (30) od vlaňajšieho novembra, keď na neho útočník vysypal na Českom slávikovi vrecúško s múkou. Verejnosť, ba aj kolegovia mali ale pochybnosti, či to len nezinscenoval. Polícia začala prípad vyšetrovať s podozrením, že sa spevák s útočníkom vopred dohodli a Honza začal po tej správe húfne strácať fanúšikov. Priestupková komisia na príslušnom správnom orgáne teraz po prešetrení prípadu konečne dospela k verdiktu.

​Pre Jana Bendiga je skvelou správou, že po niekoľkomesačnom správnom konaní v jeho kauze s múkou, už padol verdikt - a je v jeho prospech. "Správne konanie voči Janu Bendigovi bolo dňa 16. 08. 2024 zastavené. Pri absencii iných dôkazov nie je možné konanie nad všetku pochybnosť preukázať a postaviť iba na výpovedi svedka Lukáša Procházku," píše sa v rozhodnutí, ktoré získal Blesk.cz. Procházka sa po incidente sám nahlásil a priznal k skutku na polícii. Najskôr tvrdil, že mal v úmysle vysypať múku na toho, kto sa mu prvý naskytne, neskôr mal ale potvrdiť podozrenie kriminalistov, že si to s Bendigom dohodli a dostal za to aj peniaze.

Aj keď toto rozhodnutie nie je v skutočnosti jasným dôkazom spevákovej neviny, on to tak berie aj interpretuje. "Priestupková komisia túto kauzu uzavrela s tým, že som nič neurobil a nemám s týmto činom nič spoločné," uviedol pre Expres.cz. Posťažoval sa, že mu nikto neveril, ani neposkytol priestor na obhájenie a nepočkal na rozhodnutie priestupkovej komisie. "Žiadne šampanské búchať nebudem, skôr mi spadol neskutočne veľký kameň zo srdca. Od počiatku kauzy múka som tvrdil, že som nič neurobil, nepripravoval ani nezaplatil," prehlásil s úľavou. "Zažil som si doslova peklo, ale chcem ísť ďalej. Chcem ľuďom prinášať krásne pesničky," uzavrel a jeho snaha hodiť to za hlavu je zrejmá.

Bendigov partner a manažér Lukáš Rejmon na otázku, či na Procházku podajú žalobu, odpovedal záporne. "Chceli sme, aby bolo preukázané, že Honza nič nepripravoval, neplatil a nevedel. Teraz už je len na ľuďoch, komu budú veriť," vysvetlil. Vyjadrenie k verdiktu si mohli Bendigovi fanúšikovia prečítať aj v jeho rozsiahlom príspevku na Instagrame. Okrem iného píše: "Veľmi sa mi uľavilo a dúfam, že to celé môžem nechať za sebou. Je ťažké niekoho presvedčovať o tom, že som niečo neurobil! Nechcem tu fňukať, ale ozaj mi nebolo dobre. Snáď už mi ľudia uveria. Som rád, že sa moje pravda ukázala." Nech už to bolo akokoľvek, bola by škoda, aby taká hlúpa nerozvážnosť ohrozila kariéru tohto inak sympatického speváka.

Najčítanejšie