Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Znepokojivé priznanie! Kubišovej každé ráno volá Neckář a opakuje stále to isté!
Zdielať na

Znepokojivé priznanie! Kubišovej každé ráno volá Neckář a opakuje stále to isté!

Aj Marta má dlhoročné problémy so zdravím

Dlhoročný vzťah už ikonických spevákov z dôb socializmu, Václava Neckářa (80) a Marty Kubišovej (81), pretrváva dodnes. Zatiaľ, čo sa ona stiahla už pred časom z pódií po jej návrate po nežnej revolúcii v roku 1989, Vašek akoby po jeho mozgovej príhode v roku 2012 nabral po čase druhý dych, čo mu vydržalo až donedávna, keď sa mu opäť zdravotný stav zhoršil. Kubišová je ale presvedčená, že so spevom neskončil.

​Podoby kamarátskeho vzťahu môžu byť rôzne. Vašek Neckář sa vraj Marte Kubišovej pripomína každodenne ráno okolo pol ôsmej zvláštnymi telefonátmi. "Ahoj Marta, tu Vašek. Ty ešte spíš? Ja popíjam zas vincentku. Tak ahoj, chcel som ti len popriať pekný deň!" zaznie vraj v mobile, ako citovala jeho slová Kubišová. Netají sa tým, že v tom čase ešte obvykle tvrdo spí po tom, čo sa jej podarí konečne v noci zaspať, s čím máva celkom problém. "Takýto mám každé ráno budíček. Už som si ale zvykla," smiala sa v rozhovore pre Ahaonline.cz legendárna česká speváčka, ktorá už ale pár rokov verejne nespieva.

Priznáva, že ju ale tento Vaškov budíček vždy vytočí, ale toleruje mu to. "Na druhej strane som rada, že má Vašek dobrú náladu a asi je mu dobre, to by inak nevolal," domnieva sa Marta. Inak vraj ale o ňom nič nevie. "No vážne, až na to zdieľanie čo pije, mi vôbec nič nepovie. Nerozpráva. Nemá záujem si pohovoriť, takže o ňom neviem nič a je mi hlúpe sa na neho vypytovať jeho brata Honzu," hovorí speváčka. Vlani po jeho uvedení do siene slávy Českého slávika sa Kubišová vyjadrila, že kedysi boli ako brat a sestra. "Mohla som mu povedať všetko. Aj to, čo som inak preberala len s dievčatami," tvrdila o ich dlhoročnom priateľstve.

Na jubileum mal mať veľký koncert, pre zlý zdravotný stav sa nekonal:

​Aj po ozname kapely Bacily, že s koncertmi s Vaškom Neckářom kvôli jeho zlému zdravotnému stavu skončili, Kubišová je presvedčená, že na tom nie je až tak zle. "Neverím tomu, že by už nespieval. Počkajme na jeseň, ten nám ešte ukáže!" tvrdí s istotou na veľkú radosť Neckářových fanúšikov. "Hlas má bezchybný a v ňom sa pozná všetko. Som presvedčená, že si len potreboval odpočinúť a že nekoncertuje teraz v lete je logické. V našom veku by pódium v tejto horúčave znamenalo istú smrť," vysvetľuje Marta po svojom Vaškovu pauzu v koncertovaní. Jeho brat síce predostrel o stave Neckářa radikálne odlišnú verziu, no isté je, že by všetci radšej verili optimizmu Kubišovej.

Najčítanejšie