Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Aj mnohí Slováci plačú! Koncerty Taylor Swift vo Viedni sú pre vážnu hrozbu ZRUŠENÉ!
Zdielať na

Aj mnohí Slováci plačú! Koncerty Taylor Swift vo Viedni sú pre vážnu hrozbu ZRUŠENÉ!

Zo susedného Rakúska prišla len deň pred prvým z troch plánovaných koncertov najväčšej hviezdy súčasnosti zdrvujúca správa. Koncerty Eras Tour speváčky Taylor Swift sa vo Viedni zrušili bez náhrady. Dôvody ale boli viac než vážne, hrozba teroristického útoku nabrala veľmi reálne kontúry.

​Útoku radikálnych islamistov na koncerte Taylor Swift vo Viedni zabránilo stredajšie zatknutie dvoch osôb, píše Kronen Zeitung. Polícia mala údajne viacero presvedčivých dôkazov o plánovanom útoku, čo viedlo v stredu ráno k zatknutiu 19-ročného mladíka v dolnorakúskom meste Ternitz. Rozsiahla policajná operácia viedla aj k evakuácii mnohých obyvateľov. Existovalo vážne podozrenie, že mladík, ktorý len pred niekoľkými týždňami prisahal vernosť teroristickej organizácii IS, prechovával výbušniny, respektíve chemický materiál na ich výrobu.

V súčasnosti vyšetrovatelia analyzujú nájdené látky a vyšetrovanie na mieste ešte nebolo ukončené. Krátko po ukončení evakuácie v Ternitzi bolo oznámené zatknutie druhej osoby v súvislosti s plánovaným atentátom vo Viedni. Podľa polície sa obaja zadržaní zradikalizovali na internete. Svoje plány organizovali prostredníctvom šifrovanej komunikácie cez messenger.

Fanúšikovia speváčky, tzv. "swifties", sú skutočne oddaní:

​Tri koncerty superhviezdy Taylor Swift, ktorá mala v stredu večer pristáť vo Viedni, boli úplne vypredané. Okrem 65 000 ľudí, ktorí sa zmestili na štadión Ernsta Happela, sa očakávalo ďalších 20 000 ľudí pred štadiónom a to všetko treba vynásobiť tromi. Už od stredy sa organizovali aj stretnutia fanúšikov. Polícia pôvodne oznámila, že výrazne zvýši bezpečnostné opatrenia, ale nakoniec bolo riziko pre organizátorov príliš vysoké. V stredu večer tak  oznámili zrušenie všetkých troch koncertov Taylor Swift vo Viedni, náhradný termín nebude, vstupenky budú plne refundované.

Varšava si ešte speváčku užila:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Taylor Swift (@taylorswift)

Najčítanejšie