Jasno
10°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Obrovská tragédia! Pri havárii lietadla zomreli traja zo štyroch členov úspešnej skupiny!
Zdielať na

Obrovská tragédia! Pri havárii lietadla zomreli traja zo štyroch členov úspešnej skupiny!

Zdroj: pexels.com

Účastníci plavby výletnej lode na Aljašku sa nedočkajú vystúpenia gospelovej skupiny The Nelons, ktorí tam smerovali na vystúpenie. Došlo k leteckej tragédii, pri ktorej traja z jej štyroch členov zahynuli, spolu s ďalšími štyrmi ľuďmi. Táto mrazivá správa šokovala všetkých ich priaznivcov, no najviac zasiahla štvrtú členku kapely, Autumn Nelon Streetman, ktorá v lietadle neletela. Pri havárii prišla o oboch rodičov a sestru. Do Seattlu, kde sa mali všetci spolu nalodiť na plavbu, priletela iným letom.

Z amerického prístavu v Seattli vyplávala 27. júla výletná loď smerom na Aljašku bez členov gospelovej skupiny The Nelons. Počas plavby mali spolu s ďalšími gospelovými spevákmi a skupinami spríjemňovať plavbu v kresťanskom duchu jej účastníkom. Žiaľ,  došlo k obrovskej tragédii. Hovorca Národného úradu pre bezpečnosť dopravy uviedol, že podľa predbežných správ lietadlo havarovalo pri klesaní po "problémoch s automatickým pilotom" o jednej popoludní miestneho času severne od mesta Gillette na odľahlom mieste a spôsobilo aj lesný požiar.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Autumn Nelon Streetman (@autumnnelon)

Na palube malého jednomotorového súkromného lietadla boli Jason a Kelly Nelon Clarkovi s dcérou Amber Nelon Kistler a jej manželom Nathanom Kistlerom, ich asistentka Melodi Hodge a pilot Larry Haynie s manželkou Melissou. Ani jeden z nich haváriu neprežil. Autumn Nelon Streetman, najmladšia členka skupiny, na nich už čakala v Seattli, kam priletela iným lietadlom. Po zdrvujúcej správe uviedla na Instagrame: "Ďakujem za modlitby, ktoré ste adresovali mne, môjmu manželovi Jamiemu a nášmu chlapčekovi, ktorý sa má čoskoro narodiť, ako aj rodičom Jasona, Danovi a Linde Clark. Vážime si modlitby, lásku a podporu v nasledujúcich ťažkých dňoch, ktorými budeme prechádzať."

Gospelovú skupinu The Nelons založil v 70. rokoch Rex Nelon, otec Kelly Nelon Clark. Počas jej pôsobenia na hudobnej scéne bola v roku 1991 nominovaná na Grammy za najlepší južanský gospelový album a získala tiež 35 nominácií na ceny GMA Dove Awards, z toho jednu v roku 2021 premenili na víťazstvo za skladbu If God Pulled Back the Curtain v kategórii country/bluegrass/roots. K najväčším hitom skupiny patria I Shall Not Be Moved, Come Morning či We Shall Wear a Robe and Crown. V roku 2016 skupinu uviedli do Siene slávy Gospel Music Association. Jej prezident Jackie Patillo vo vyhlásení vzdal česť pamiatke zosnulým členom a ich pozostalým vyjadril sústrasť.

Najčítanejšie