Polojasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Nevyliečiteľne chorá Celine Dion zaspieva! Za JEDINÚ pieseň dostane najvyšší honorár v histórii!
Zdielať na

Nevyliečiteľne chorá Celine Dion zaspieva! Za JEDINÚ pieseň dostane najvyšší honorár v histórii!

Archívna reportáž

Niekedy sa dejú aj zázraky a jeden sa udeje aj dnes, počas otváracieho ceremoniálu Letných olympijských hier v Paríži. Už len málokto dúfal, že ešte uvidí naživo spievať speváčku Celine Dion (56), ktorá trpí syndrómom stuhnutej osoby. Podstupuje imunoterapiu a nefarmakologickú fyzikálnu terapiu, užíva popritom aj lieky, ktoré jej pomáhajú pri svalových kŕčoch, no netajila aj túžbu návratu do plnohodnotného života, ako aj na pódiá. A to sa splní už dnes večer.

​Už v pondelok pricestovala Celine Dion do Paríža, aby mala dostatok času na prípravu na vystúpenie počas otváracieho ceremoniálu letných olympijských hier, píše TMZ. Ubytovaná je v hoteli Royal Monceau neďaleko Champs-Élysées, kde na ňu neustále číhajú aj jej fanúšikovia. Bude to jej prvé vystúpenie od oznámenia pred dvomi rokmi, že musí ukončiť predčasne svoje turné pre diagnózu syndrómu stuhnutej osoby. Stiahla sa do súkromia, aby sa naplno venovala liečeniu.

Hviezdna kanadská speváčka už v apríli avizovala v rozhovore pre Vogue France svoj comeback, keď povedala, že spolu s lekárskym tímom veľmi tvrdo pracuje na svojom tele. "Mojím cieľom je opäť vidieť Eiffelovu vežu," prekvapila Celine, no nepochybne už vtedy vedela, že s ňou majú organizátori LOH plány. Je len krôčik od toho, aby sa postavila opäť na pódium a zaspievala pred očami stámiliónov sledovateľov otváracieho ceremoniálu. Ten sa po prvý raz v histórii uskutoční mimo štadióna. Počas plavby lode pozdĺž Seiny, ktorá vyvrcholí neďaleko Trocadera s výhľadom na Eiffelovu vežu, budú mať diváci výhľad na ikonické miesta Paríža, kde sa predstaví 3 500 hercov, tanečníkov a hudobných interpretov. Pre Celine Dion to bude jej druhé vystúpenie na olympiáde. V roku 1996 odštartovala olympijské hry v Atlante piesňou The Power of the Dream.

Celine sa aktuálne dotkla sŕdc ľudí cez dokument o jej živote:

​Po príchode do Paríža vo svojom príspevku na Instagrame napísala: "Vždy, keď sa vrátim do Paríža, spomeniem si, že na svete je ešte toľko krásy a radosti, ktoré môžem zažiť." Jej prítomnosť komentovala aj francúzska ministerka športu Amélie Oudéa-Castéra s tým, že "to nie je náhoda", no dodala, že je "podstatný prvok prekvapenia". Prezident Emmanuel Macron sa v utorok pre Info France 2 vyjadril: "Je to úžasná umelkyňa. Bol by som nesmierne šťastný, keby mohla byť na otváracom ceremoniáli ako všetci naši krajania." Za rekordný honorár 2 milióny dolárov má údajne v duete s Lady Gaga zaspievať La vie en rose alebo L'Hymne à l'amour od Édith Piaf.

Celine aktuálne navštívila slávnu galériu Louvre:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Céline Dion (@celinedion)

Najčítanejšie