Polojasno
10°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Hypochondria alebo vzácna diagnóza? Absolonová tvrdí, že nesmie na slnko, aby si nezničila HLAS!
Zdielať na

Hypochondria alebo vzácna diagnóza? Absolonová tvrdí, že nesmie na slnko, aby si nezničila HLAS!

Archívne video

Letné dni trávi speváčka Monika Absolonová často pri bazéne a priamo odtiaľ občas obšťastní aj svojich fanúšikov príspevkami na Instagrami. Prezradila, že sa chystá k moru, na krásny grécky ostrov Kréta, no má veľké obevy zo slnka. Nejde však o pomerne bežnú alergiu "na slnko", ktorá sa prejavuje na koži. Monika má strach, že by jej silné lúče mohli priamo ohroziť živobytie.

​Monika Absolonová svojich sledovateľov poriadne zaskočila videom na svojom instagramovom profile, keď sa rozhodla šíriť zvláštnu osvetu. "Neviem, či to viete, ale s hlasivkami nesmiete ísť na slniečko," vyhlásila, a nejeden z jej fanúšikov sa iste pustil do googlenia, no seriózne odpovede zrejme nenachádzal. Monika sa ale tejto domnienky drží v obave, že by jej slnko skutočne poškodilo hlasivky, ktoré ju živia: "Keďže ja každý deň hrám alebo niekde spievam, tak je celkom jasné, že to nie je nič pre mňa. Ja sa vlastne vždy idem vykúpať a zaleziem niekam do tieňa." Nie všetci sledovatelia s ňou súhlasili, čo jej dali najavo v komentároch.

O súvislosti medzi slnkom a hlasom ešte nepočuli a veľmi tomu neveria. "No dobre, môžete na slniečko, ale prosto nemáte potom hlas. A ja ho ešte chcem mať," snažila sa Absolonová zmierňovať svoje vyjadrenia. No ktovie, čo by povedali speváci zo Stredomoria či Južnej Ameriky, ktorí ťažko budú unikať pred slnkom, s ich vyhlásenými hlasmi. Namiesto opaľovania vraj plánuje veľa cvičiť. Jej cieľom je vybudovať si do päťdesiatky svaly, ako sa to darí aj Leošovi Marešovi, ktorý ju inšpiroval. 

Video z Monikinho profilu už zmizlo, zato je ale jasné, že si už užíva na Kréte aj s jej chlapcami:

No aj odborník hovorí, že zo slnka skutočne pankáriť nemusí. "Dostupný výskum nenaznačuje žiadny významný priamy vplyv slnečného žiarenia na funkciu alebo zdravie hlasiviek. Pekne si užite dovolenku," povedal pre Blesk.cz česko-švajčiarsky lekár a spisovateľ Michal Konštacký a myslí si, že si speváčka splietla teplo so slnečnými lúčmi. "Slnečné žiarenie a teplo môžu viesť k dehydratácii, čo negatívne ovplyvňuje hlasivky. Správna hydratácia je zásadná pre udržanie zdravých hlasiviek," uviedol na správnu mieru, že v skutočnosti hlasivkám škodí, ak človek nedodržiava pitný režim. Ale upozornil, že predsa len "extrémne teplotné výkyvy spôsobené vystavením slnku môžu ovplyvniť dýchací systém a potenciálne aj hlasový výkon". Dýchací systém a hlasivky môže tiež podráždiť prízemný ozón zo zvýšeného slnečného žiarenia. Pri bežnom pobyte pri mori ale nič z toho nehrozí, a ak bude Monika dostatočne piť, no nie ľadové nápoje, nemusí mať obavy.

Najčítanejšie