Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
TOTO je dom, ktorý rastie pre Rolins a Nedvěd v Taliansku! OHROMUJÚCA stavba, no priznali problémy!
Zdielať na

TOTO je dom, ktorý rastie pre Rolins a Nedvěd v Taliansku! OHROMUJÚCA stavba, no priznali problémy!

Archívna reportáž

Zo zdieľania fotiek s priateľom Pavlom Nedvědom (51) poslednú dobu Dara Rolins (51) trochu upustila, aktuálne ale viac púta pozornosť ich rozostavaný dom. Ten sa nachádza na pozemku v malebnej dedinke Arolo nad rovnomennou plážou pri jazere Lago Maggiore. Dara ho nazýva ich vlastným "Orlím hniezdom" a zakrátko by mala byť táto architektonická lahôdka dostavaná.

​Na spoločnú oslavu päťdesiatky si Dara Rolins a Pavel Nedvěd pred dvomi rokmi vybrali nádherné miesto pri brehu jazera Lago Maggiore. Pozvali na ňu aj viacero celebrít a bola to poriadna párty. Zakrátko na to sa pochválili, že si tam kúpili pozemok, ktorého cena bola až milión eur. Jazero je obklopené vysokými Alpami, no zároveň má stredomorskú klímu a je vyhľadávanou turistickou destináciou. Mať tam dom je snom mnohých, no len málokto si to môže dovoliť. Dara a Pavel si trúfli dokonca na stavbu megadomu s tromi podlažiami, ktorý vyzerá skôr ako menší hotel.

"Niečo tak obrovské sme tu ešte nevideli," pozastavujú sa okolití susedia nad stavbou s tým, že je to riadna záťaž pre ekosystém. Neveľký pozemok na vyvýšenom mieste je obklopený menšími domami a vidno ho už z diaľky. "Stavia sa na skale, takže budeme mať vlastne Orlie hniezdo," pochválila sa Dara vlani v novembri s ich budúcim hniezdočkom lásky. Nebude tam chýbať ani bazén obdĺžnikového tvaru. Práve skala ale priniesla viacero problémov, keď stavbárom komplikovala a zdržiavala práce. Odvtedy už ale značne pokročili a kolaudácia má byť za rohom.

Skutočne vydarený moderný dom podľa vizualizácie:

FB/ Roberto Manzzeti Architetto

​Architekt projektu Roberto Manzetti zverejnil na sociálnej vizualizáciu tohto moderne poňatého domu. "Na plochej streche prvého poschodia budú fotovoltaické panely, aby bol celý dom ekologicky udržateľný," informoval. Obec Arolo je na slnečnej strane jazera. Spoločenská časť domu je vysoká cez dve podlažia, medzipodlažie má fungovať ako terasa so zeleňou. Množstvo spální s vlastnou kúpeľňou svedčí o tom, že majitelia počítajú aj s hosťami. Po kolaudácii sa už môže Dara pustiť do zariaďovania vnútorných priestorov, na čo sa iste veľmi teší.

Najčítanejšie