Jasno
31°
Bratislava
Ivan
8.7.2024
Obeta v mene liečby rakoviny! Anička Slováčková ukázala obrovskú modrinu a ranu, TOTO je dôvod!
Zdielať na

Obeta v mene liečby rakoviny! Anička Slováčková ukázala obrovskú modrinu a ranu, TOTO je dôvod!

Zdroj: Instagram/AS

Pre Aničku Slováčkovú (28) je zdieľanie jej súkromia a názorov na rôzne otázky života na sociálnej sieti aj formou terapie. Jej hĺbavá a citlivá duša veľmi silno vníma všetko čo sa deje okolo nej a zamýšľa sa nad tým. Niekedy si to nechce nechať len pre seba. Posledné mesiace je, žiaľ, hlavnou témou liečba jej rakoviny. Nehrá sa na to, že to zvláda vždy s úsmevom, nič nezľahčuje, liečba ju v mnohom poznamenala. Najnovšie ukázala jazvu na hrudníku.

​Aj tí, ktorí sa tešia zdraviu a nemusia riešiť žiadne vážne problémy, by sa mali občas zamyslieť, ako ľahko sa môže všetko zvrtnúť. Anička Slováčková je mladé pôvabné dievča, úspešná speváčka a herečka, ale keď jej pred štyrmi rokmi prvýkrát zistili rakovinu a život sa jej obrátil hore nohami. Našťastie sa vyliečila a opäť vrátila do života naplno. Ešte vlani o takomto čase riešila novú lásku, dovolenky a svoj plánovaný koncert. Na konci leta sa však dozvedela, že má rakovinu pľúc. Opäť sa podrobuje chemoterapii, ale pritom naďalej koncertuje, nakrúca, aj hrá v divadle.

V jej najnovšom príspevku na Instagrame ukázala nepeknú jazvu a výrazné modriny na hrudníku. Pridala hneď aj vysvetlenie, že ide o súčasť liečby, keď jej pre zjednodušenie rôznych zákrokov zaviedli port. "Táto skvelá vecička je zavedená pod moju kožu priamo na veľkú žilu, ktorá vedie k srdcu. Dostávam cez ňu chemoterapie, berú mi z nej krv a tak ďalej. A je to veľký pomocník a obrovská úľava ako pre mňa, tak verím že i pre veľa sestričiek," vysvetľovala. "Nie je to nič príjemné, ale zároveň to nie je nič, čo sa nedá vydržať. Ja som si pri zavádzaní vždy pohmkávala nejakú pesničku na upokojenie a chcela od lekárov a sestier vedieť, čo presne sa kedy deje," dodala svoj spôsob vyrovnávania sa s bolesťou pri zákroku.

"Veľa ľudí sa portu zdráha. Ja som ho tiež po prvom vyliečení chcela mať čo najskôr z tela preč. Chyba... Ale úprimne ho všetkým odporúčam. Celé to pichanie žíl mimo neho je oveľa bolestivejšie než port samotný - teda aspoň pre mňa," pokračovala vo vysvetľovaní s tým, že pichanie do portu už ani necíti, ale je to individuálne, každý to vníma inak. Bolesť však pociťovala krátko po zákroku. Rana sa zapálila a musela ju neustále chladiť. Port jej zavádzali dvakrát, po prvom takmer nemala modriny a nič necítila, po druhom mala modriny a opuch. Hoci si pomôcku pochvaľuje, rozhodne by bolo najlepšie, ak by to vôbec nemusela riešiť a choroby sa konečne zbavila.

Najčítanejšie