Skoro jasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Šialených 25 tisíc z mestskej kasy za koncert Ewy Farny?! Mareš sa podobnej ponuky zľakol!
Zdielať na

Šialených 25 tisíc z mestskej kasy za koncert Ewy Farny?! Mareš sa podobnej ponuky zľakol!

Archívna reportáž

Na nehorázne vysokú cenu za hodinové vystúpenie speváčky Ewy Farny v moravskom mestečku Kolín upozornili viacerí. Zásadný problém je v tom, že honorár má ísť z verejných peňazí z mestskej kasy. Iste by sa dalo nájsť aj lepšie využitie, kde ich minúť, ako je chvíľková zábava. Keď sa niečo podobné udialo v Zlíne, kde mal ale účinkovať Leoš Mareš, po verejnej kritike sa rozhodol honorár radšej venovať dobročinnej organizácii.

​Pre sympatickú speváčku Ewu Farnu bude zrejme dilemou, ako sa zachovať po tom, čo sa rozkríklo, aký honorár  z verejných peňazí za koncert jej sľúbili v českom Kolíne. Jeho výška je podľa zmluvy 617 584 Kč, čo je v prepočte takmer 25 tisíc eur, píše Extra.cz. Mesto musí pre ňu zabezpečiť napríklad aj ubytovanie aspoň v štvorhviezdičkovom hoteli s raňajkami, či parkovanie. V zmluve, ktorú podpísla primátor mesta sa píše: "Partner sa zaväzuje zaplatiť agentúre zjednanú cenu za koncert a splniť všetky ďalšie zmluvné povinnosti pri príprave a realizácii koncertu. Vrátane zaistenia objektu, zvukovej a svetelnej aparatúry a propagácie."

Keď sa pred časom dostal do podobnej situácie Leoš Mareš v Zlíne, kde mu mali vyplatiť z verejných peňazí za vystúpenie vyše 500 tisíc korún, po veľkej kritike sa ich radšej vzdal. Nezabudol o tom ale informovať verejnosť, na sociálnej sieti napísal: "Pôvodne som myslel, že by som to vystúpenie zrušil. Potom som si povedal, že to nie je úplne ideálne, že by sa na tú show niekto dajme tomu chcel ísť pozrieť a bol by sklamaný, prečo to zbytočne ruším. A taktiež oni sa slobodne rozhodli, schválili si to na rade, dohodli sa. A nechcel by som ich sklamať. Takže to som zavrhol."

Leoš slávi so svojou šou obrovský úspech:

Prichádzalo vraj do úvahy aj to, že vystúpi bez nároku na honorár. "Potom mi ale napadol lepší variant. Keď sú to dni Zlínskeho kraja, že by som si peniaze vzal, ale nechal ich v kraji. Že by sme vybrali nejaký útulok alebo dobročinnú organizáciu. Tým bude všetko v poriadku, peniaze pretečú, show bude, peniaze zostanú v Zlíne v kraji a dostane ich priamo organizácia, ktorú spoločne vyberieme," vysvetlil, ako sa napokon rozhodol ssituáciu vyriešiť v prospech všetkých a získal si za to veľké sympatie. Možno si Ewa Farna vezme z neho príklad - určite by jej to tiež nahnalo plusové body. Na druhej strane už aspoň majú ľudia predstavu, koľko si pýta za koncert táto aktuálne jedna z najväčších hviezd v Česku.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ewa Farna (@ewa_farna93)

Najčítanejšie