Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Najradšej by rozbila všetky zrkadlá, priznáva trpko s rakovinou bojujúca Slováčková!
Zdielať na

Najradšej by rozbila všetky zrkadlá, priznáva trpko s rakovinou bojujúca Slováčková!

Zdroj: Instagram/AS

Na svojom instagramovom profile sa Anička Slováčková (28) často zveruje so svojimi pocitmi. Už od novembra minulého roku, s prestávkami na regeneráciu, podstupuje náročnú liečbu rakoviny pľúc pomocou chemoterapie. Stojí ju to veľa energie a niekedy je podľa jej slov zo seba taká zúfalá, že sa nemôže ani vidieť. Ako každá mladá žena je na svoj vzhľad háklivá, no chemoterapia nie je v tomto smere práve lichotivá.

​Mnohí fanúšikovia Aničky Slováčkovej jej na Instagrame, kde sa zveruje so svojimi radosťami, no aj s trápením počas liečby, vyjadrujú podporu. Zároveň sa ale snaží aj ona povzbudzovať tých, ktorí si tiež prechádzajú zdravotnými problémami a neustále upozorňuje na prevenciu. Aktuálne sa vo svojom príspevku rozpísala o tom, ako negatívne vníma svoj vzhľad. "Chcela som napísať post o nejakom vnímaní seba samej po vzhľadovej stránke, keď človek prechádza liečbou…," začala svoju úprimnú spoveď, potom to vraj ale zmazala. "Zrazu sa mi zdalo byť absurdné riešiť v takejto dobe nejaké kilá naviac, stratu vlasov, alebo rýchlejšie rastúce chlpy všade," ozrejmila dôvod, prečo sa najprv zháčila. 

No napokon sa predsa len rozhodla dať to von: "Nechcem sa rúhať. Všetci vieme, že riešiť vzhľad v momente, keď človek bojuje o život a je mu každý deň inak blbo a bohvie čo všetko, je, dalo by sa povedať, tak trochu out. Bavíme sa tu ale o kvalite života, ktorú veľká zmena vzhľadu za tak krátku dobu fakt veľmi ovplyvní." Anička úprimne priznala, že prosto aj vo chvíľach, keď "bojuje o život" prosto nepresáva byť človekom, ženou, ktorá rieši aj svoj vzhľad. "Najradšej by som rozmlátila všetky zrkadlá. Nikam nechodila. Prosto zaliezla do hlbokého lesa, aby ma nikto nevidel, ani ja sama," vyjadrila svoje pocity, keď ju pochytí zúfalstvo z fyzickej premeny. Priam alergicky reaguje na lichôtky a chlácholenie typu "ale veď ti to svedčí".

Anička už v čase liečby:

"Decká, ja sa nechcem rúhať, fakt nie. Môže byť ešte ďaleko horšie. Ale pre človeka, ktorý je za svoj vzhľad od detstva hodnotený verejne, a i pre iných ľudí, ktorí si trebárs prešli v minulosti nejakou PPP, nedôverou v seba, alebo rôznymi psychickými problémami, je prechádzať niečím podobným prosto fakt náročné," priznala s tým, že ale hľadá spôsob ako to zvládať. "Ideálne asi jednoducho počúvať, o čo si naše telo samo povie a nájsť v sebe nejaký taký 'mámvpi*izmus' a aj tak si užívať života, aj keď sa nám nechce ani vyliezť z postele a na hlavu si rovno dať vrece od zemiakov," poradila ľuďom v podobnej ťažkej situácii, keď sa neľahko hľadá dôvod na dobrú náladu. Na druhej strane treba dodať, že Anička vyzerá stále veľmi dobre, podstatné ale bude, aby sa jej podarilo chorobu poraziť. Potom bude čas aj na krásu.

Najčítanejšie