Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
S rakovinou bojujúca Slováčková mávala pocit nesmrteľnosti, teraz znepokojila fotkou a odkazom!
Zdielať na

S rakovinou bojujúca Slováčková mávala pocit nesmrteľnosti, teraz znepokojila fotkou a odkazom!

Zdroj: Instagram/AS

Na prevenciu neustále upozorňuje už druhýkrát s rakovinou bojujúca Anička Slováčková (28). Opäť neopomenula vyzvať sledovateľov jej instagramového profilu na ochranu zdravia a starostlivosť o seba počas nedávneho Medzinárodného dňa zdravia. A opäť pridala aj veľmi osobnú skúsenosť.

​Hoci je ešte veľmi mladá, vo svojom živote prežila dcéra Dagmar Patrasovej (68) a Felixa Slováčka (80) už nemálo ťažkých chvíľ. Tie najťažšie sa iste týkali jej boja s rakovinou, ktorý sa začal prvýkrát pred piatimi rokmi, keď zistila, že má nález v prsníku. "Trúfnem si tvrdiť, že mladému človeka málokedy napadne, ako veľmi krehká vec je zdravie. Ale nechcem určite hovoriť za všetkých. Len viem z vlastnej skúsenosti, že mi tých päť rokov pred mojou prvou onko diagnózou málokedy napadlo, že nie som nesmrteľná, že by som mohla práve ja nejako vážne ochorieť," zverila sa sympatická speváčka na Instagrame, ktorá si "smrteľnosť" overila na vlastnej koži, keďže azda každý boj s rakovinou možno brať ako boj o život.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa zdravia na svojich sledovateľov veľmi múdro apelovala: "Poďme si všetci dnes na počesť vlastnému telu a zdraviu spraviť preventívne samovyšetrenie a zodpovedať si otázky, či nás náhodou už nejakú dobu netrápi nejaký problém. A ak áno, nájdime v sebe odhodlanie ho začať riešiť. Nech sa tu môžeme zo života radovať s ostatnými čo najdlhšie a najkvalitnejšie." Anička ale na priloženej fotke nevyzerala, že sa raduje, keď ležala v posteli so zatvorenými očami, vedľa nej spala jej sučka Jindřiška a v popredí sedela jej mačka.

Vypočujte si veľmi otvorený rozhovor s Aničkou:

"Dávajte na seba pozor. A začnite s tým ideálne skôr, než budete musieť riešiť nejaké zdravotné problémy. A pred všetkými, ktorí, žiaľ, prechádzajú nejakou zdravotnou patáliou a každý deň bojujú, skláňam klobúk hlboko k zemi," odkázala spolubojovníkom. Anička vie veľmi dobre, ako náročné je prechádzať chemoterapiou, ktorú aktuálne absolvuje v snahe poraziť rakovinu v jej pľúcach. S prestávkami na regeneráciu užíva tento "chemický koktejl" už od novembra minulého roku, čo ju stojí veľa energie. "Je to ťažké. Je to náročné. Ale verím, že to celé zvládnete," povzbudila ostatných na záver a aj podľa komentárov jej všetci želajú to isté - aby to zvládla!

Najčítanejšie