Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Pred 30. rokmi sa zastrelil Kurt Cobain. Aj jeho dcéra spadla do drog, manželka sa z nich dostávala dlho!
Zdielať na

Pred 30. rokmi sa zastrelil Kurt Cobain. Aj jeho dcéra spadla do drog, manželka sa z nich dostávala dlho!

Archívna reportáž

Idol mnohých mladých ľudí v deväťdesiatych rokoch minulého storočia, spevák skupiny Nirvana Kurt Cobain, ukončil pred tridsiatimi rokmi svoj život samovraždou. V textoch svojich skladieb vedel dokonale vyspievať v rámci svojich pocitov to, čo pociťovali mnohí mladí ľudia a stal sa jednou z vedúcich osobností alternatívneho rockového štýlu grunge. Jeho tragický odchod ho zaradil do Klubu 27 s menami ďalších hviezd, ktoré z tohto sveta odišli tragicky vo veku 27 rokov. Roky trpel hlbokými depresiami a upadol do drogovej závislosti.

​Tragický skon Kurta Cobaina pred tridsiatimi rokmi mimoriadne zasiahol jeho fanúšikov po celom svete. Aj v našich končinách mal nemálo obdivovateľov, ktorí si zakúpili vstupenky na jeho plánovaný koncert v Prahe, ale už sa ho nikdy nedočkali. Slávny spevák a gitarista skupiny Nirvána bol plachý, citlivý a často pochyboval o zmysle života.
Dlhé roky bol závislý na heroíne. "To jediné ma môže zachrániť pred tým, aby som si ustrelil gebuľu," prehlasoval a akoby si tým predpovedal, akým spôsobom ukončí svoj život. Stalo sa tak 5. apríla 1994.

Curtovo telo objavil elektrikár v záhradnom domčeku na pozemku jeho domu v Seattli 8. apríla. Po pitve určili deň jeho úmrtia o tri dni skôr, konkrétne po streľbe z brokovnice. Predtým si mal vpichnúť dávku heroínu. Spevák zanechal list na rozlúčku. Tesne predtým sa vrátil z odvykačky, na tej bola v tom čase aj jeho manželka Courtney Love a odtiaľ ju na miesto tragického skonu dopravila právnička. Tam mala údajne predviesť hororové predstavenie s s rukami namočenými do Kurtovej krvi. A ako tvrdila, vzala si aj časť jeho lebky s vlasmi. To však bola jej verzia, ale nález vyšetrovateľov tomu nezodpovedal. Zbraň mala spôsobiť iba minimálne stopy krvi, ako aj častíc lebky.

Z Kurta sa stala jedna z najväčších hudobníckych hviezd modernej histórie:

​Medzi fanúšikmi Cobaina sa dokonca začali šíriť reči, že ho dala zastreliť Courtney. Ona ho mala údajne aj priviesť k heroínu. Ako sa sama priznala, heroín užívala aj na začiatku tehotenstva s ich dcérou Frances Bean Cobain (31). Aj tá bola na tom už ako dvadsaťročná po búrlivých rokoch s drogami tak zle, že si myslela, že sa nedožije tridsiatky. Poznačil ju chaos na začiatku jej života v kontroverznej rodine a rozpory s nevyspytateľnou matkou. Manželstvo s hudobníkom Isaiahom Silvom uzavrela ako 22-ročná, ale po dvoch rokoch skončilo búrlivým rozvodom. Silva získal gitaru jej otca, ktorú predal v aukcii za vyše 6 miliónov dolárov. Frances sa už závislosti zbavila a vlani sa druhýkrát vydala. Zdá sa, že v stopách jej rodičov skutočne nepôjde. 

Krásna Frances je dokonalou zmesou jej rodičov:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Frances Bean Cobain (@thespacewitch)

Najčítanejšie