Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Po "výsluchu" pred kamerou sa Bendig rozhodol povedať PRAVDU! Zasiahla aj jeho advokátka!
Zdielať na

Po "výsluchu" pred kamerou sa Bendig rozhodol povedať PRAVDU! Zasiahla aj jeho advokátka!

Archívna reportáž

Prípad Jana Bendiga (30) v súvislosti s útočníkom, ktorý na neho vysypal múku vlani v novembri na červenom koberci počas galavečera odovzdávania Českých slávikov, sa verejne rozpitváva už dlhšiu dobu. V pondelok speváka počas televízneho rozhovoru moderátori tvrdo konfrontovali s policajnou správou, z ktorej vyplýva, že bol s útočníkom vopred dohovorený. Nahnevalo ho to a rozhodol sa brániť aj prostredníctvom svojej advokátky.

​Z defenzívneho postoja prešiel spevák Jan Bendig po ostrom "výsluchu" moderátorov, ktorí s ním v pondelok v televízii viedli rozhovor, do protiútoku. Jeho advokátka Zdenka Seemanová sa pre eXtra.cz vyjadrila, že sa proti televízii, kde podľa nej zámerne kládli jej klientovi redaktori sugestívne otázky zakladajúce sa na nepravde, budú brániť. "Je dôležité sa zmieniť, že závery, ktoré boli prezentované v rámci relácie Nový den, ktorú odvysielala stanica CNN Prima News, sú veľmi skreslené a celkom nepravdivé," tvrdila.

V spomínanom rozhovore moderátorka Bendiga konfrontovala s policajným uznesením s dôkazmi v podobe kamerových záznamov, výpisov z účtov, aj záznamov telefonických rozhovorov. Zo spisu vyplýva, že spevák sa s útočníkom dohodol, párkrát mu volal pred akciou, dokonca sa stretli aj osobne a mal od neho údajne dvakrát dostať za akciu s múkou istý finančný obnos, o čom svedčia ich bankové transakcie. Všetko to však považuje spevákova advokátka za nepreukázateľné a navyše vytrhnuté moderátorkou z kontextu.

Pre Sedmičku poskytol Bendig rozhovor, v ktorom sa zveril, že ho doslova šokovalo, ako sa kauza nafúkla. Hnevajú ho vyhlásenia, že chcel kauzu zneužiť ako prejav rasizmu a vkladali mu do úst aj to, čo nikdy nepovedal. Pritom sám na druhý deň po incidente vyhlásil, že ho nepovažoval za rasistický útok. Hlavný problém, prečo sa proti nemu kauza otočila, je podľa Honzu to, že útočník zmenil svoju výpoveď. "Pri prvom výsluchu potvrdil to, čo hovorí vo videu s ospravedlnením. Lenže keďže má údajne nejaké problémy so zákonom a hrozilo, že by sa to mohlo prekvalifikovať na rasistický útok, zmenil svoju výpoveď. On vypovedal dvakrát a ja iba raz," vysvetľoval pre Sedmičku a naďalej trvá na svojej nevine. Akurát, že ho celý prípad dočista zničil a unavil, pričom je otázne, ako to zasiahne jeho kariéru...

Najčítanejšie