Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trpké správy o zdravotnom stave Neckářa! Nevyvíja sa to dobre, potvrdil Vaškov brat!
Zdielať na

Trpké správy o zdravotnom stave Neckářa! Nevyvíja sa to dobre, potvrdil Vaškov brat!

Archívna reportáž

Fanúšikov legendárneho českého speváka Václava Neckářa (80) zaujíma jeho zdravotný stav, nakoľko rôzne signály nesú neradostnú správu. Vašek už nejakú dobu nevystupuje, naposledy to bolo vlani v novembri na Českých slávikoch. Krátko predtým, koncom októbra, uskutočnil svoje dva narodeninové koncerty. V apríli sa mal konať aj jeho veľký galakoncert v Zlíne, ten však už začiatkom decembra zrušili bez náhradného termínu. Čo sa s ním deje objasnil jeho brat Jan Neckář (75).

​Minulý rok sa dožil Václav Neckář pekného životného jubilea, osemdesiatich rokov života, a uskutočnil k nemu koncom októbra až dva koncerty v pražskom divadle Hybernia. Jeho moravskí fanúšikovia sa tešili, že sa s ním stretnú 8. apríla na galakoncerte k jeho osemdesiatke v Zlíne. Začiatkom decembra sa však na oficiálnej stránke skupiny Bacily, s ktorou spevák vystupuje, objavil oznam o zrušení tohto koncertu bez udania dôvodu.

Pod tento oznam sa podpísal Vaškov brat Jan Neckář. "Od 1. januára 2024 skupina BACILY ruší do odvolania všetky svoje vystúpenia. Ospravedlňujeme sa všetkým divákom, našim fanúšikom a za vzniknuté komplikácie všetkým usporiadateľom," stojí v texte bez udania dôvodu. Mnohí predpokladali, že sú za tým zdravotné problémy Vaška Neckářa, ktorý prekonal mozgovú mŕtvicu v roku 2002 a odvtedy sa viac či menej trápi so zdravotným stavom. Nepríde zaspievať ani v apríli na spomienkový koncert na Naďu Urbánkovú, ako sa očakávalo.

Pripomeňte si zmes najväčších Vaškových hitov:

Na jeho príprave sa ukázal ale jeho brat Jan Neckář a poskytol aspoň nejakú informáciu o bratovom zdravotnom stave. "My sa pravidelne vídame každý týždeň. Jazdím za ním, sme v neustálom kontakte," uviedol pre Extra.cz Jan, ktorému fanúšikovia jeho brata neraz nakladali, ako napríklad jeden, ktorý si myslí, že ho "všade pretláča a vyzerá, že ho aj núti do vecí, do ktorých by sa najskôr spevák nehrnul" a vraj Vaška ľutujú. Možno aj to Jana presvedčilo, aby už ukončili koncertovanie. No jeho slová o stave slávnejšieho brata nie sú vôbec povzbudivé: "Je to taký konštantný stav, ktorý sa nevyvíja veľmi dobre. Je to prosto staroba, čo sa dá robiť, tie neduhy sa na nás podpisujú. Zle sa mu chodí a veľa odpočíva." Azda táto pauza dodá Vaškovi silu, hoci by sa už aj na koncertné pódiá nevrátil

Najčítanejšie