Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bendig v koncoch, neustál rozhovor! Vytiahli na neho policajnú správu, TOTO sú silné dôkazy!
Zdielať na

Bendig v koncoch, neustál rozhovor! Vytiahli na neho policajnú správu, TOTO sú silné dôkazy!

Archívna reportáž

Ak je pravdou, že český spevák rómskeho pôvodu, Jan Bendig (30), si vopred dohodol a zaplatil útok múkou na Českých slávikoch, môže stratiť sympatie a podporu mnohých fanúšikov. Táto "múkagate" sa rieši už dlhší čas, zo záverov vyšetrovania detektívov z odboru extrémizmu a terorizmu vyplýva, že sa na celej udalosti obaja účastníci vopred dohodli, prípad je už odovzdaný správnemu orgánu k prešetreniu. Bendig však stále trvá na svojej nevine.

​Prípad útoku múkou na červenom koberci počas galavečera odovzdávania Českých slávikov, sa rozhodli z vlastnej iniciatívy prešetriť pracovníci detektívneho oddelenia zaoberajúci sa extrémizmom a terorizmom. Niektorí svedkovia incidentu totiž tvrdili, že na speváka útočník zvolal "Cigáň!", čo sa však nepodarilo potvrdiť, lebo kamerový záznam nezachytil zvuk. Zo spisu však šokujúco vyplynulo, že spevák sa s útočníkom dohodol, párkrát spolu pred akciou telefonovali, dokonca sa aj stretli osobne a uvádza sa aj to, že mu mal na účet zaslať peniaze, ktoré krátko predtým vybral z bankomatu, sumy presne sedeli. 

Aj keď sa nikde nespomína, že by mohol byť do prípadu zapletený Bendigov manažér a partner Lukáš Rejmon, Expres.cz na to poukazuje. Pripomenuli tiež jeho minulosť ako produkčného v istom gay klube. Jeho činnosť tam bola súdom označená ako kupliarstvo a dostal dvojročnú podmienku s trojročnou skúšobnou dobou. Hrozilo mu údajne až osem a pol roka väzenia. Rejmon sprevádzal Bendiga aj na červenom koberci počas útoku múkou.

Honza Bendig neustále trvá na svojej nevine, no nečakal, že keď príde poskytnúť rozhovor pre CNN Prima, ktorý mal byť najmä o jeho plánoch, budú mať moderátori k dispozícii policajné uznesenie s dôkazmi v podobe kamerových záznamov, výpisov z účtov, aj záznamov telefonických rozhovorov. Z presne cielených otázok bol evidentne nesvoj a nahnevaný, neustále len opakoval, že si stojí za tým, že nič neplánoval. "Ja už sa ďalej k tomu nechcem vyjadrovať a ani ďalej nebudem," rozhorčoval sa bez konkrétnejších argumentov. Uvedomuje si však, že pokutu za krivé podanie bude zrejme musieť zaplatiť. "Stále budem ale bojovať za tú moju pravdu a budem pre to robiť maximum," opakoval spevák. Podľa moderátorky, ktorá bola na speváka mimoriadne ostrá, sa s nimi po debate ani nerozlúčil, ráznym krokom odišiel za jeho priateľom a manažérom, ktorý na neho čakal pred štúdiom. Iste vedel, že táto debata mu asi fanúšikov nezískala.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Bendig (@bendigjan)

Najčítanejšie