Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jedinýkrát otvoril oči, pozrel sa na strany a..! Josef Laufer je presne štyri roky v kóme!
Zdielať na

Jedinýkrát otvoril oči, pozrel sa na strany a..! Josef Laufer je presne štyri roky v kóme!

Archívne video

Pre Josefa Laufera (84) boli osemdesiate narodeniny posledné, ktoré oslávil spolu s rodinou, blízkymi, aj kamarátmi. Pred štyrmi rokmi upadol po operácii srdcovej chlopne do kómy a už sa z nej neprebral. Leží v nemocnici, kde ho navštevuje jeho jediná dcéra, Ester Lauferová (54). Nechce však k otcovi pustiť nikoho, ako sa vyjadrila jeho bývalá kolegyňa a kamarátka Vlasta Kahovcová (80), ktorá na neho stále spomína.

​Ešte krátko pred operáciou v marci 2020 bol všestranne nadaný umelec Josef Laufer plný života a plánov, dokonca pripravoval aj nový muzikál Ostrov pokladov, určený pre deti. Stihol dokončiť libreto a texty piesní, ako aj naplánovať jeho uvedenie v divadle. Na odkladanej premiére v marci 2022 ho zastúpila jeho dcéra Ester. Herec leží v kóme v nemocnici, zrejme ani nevie, že mu v decembri 2022 zomrela jeho manželka Irena Greifová. Ich jediná dcéra sa vrátila z misií na Blízkom Východe, kde pôsobila ako zamestnankyňa ministerstva zahraničia, aby im bola nablízku.

Teraz jej zostala starostlivosť už len o otca a berie ju naozaj poctivo. Odmieta aj prosby jeho kamarátov o návštevu. "Povedala som Ester, že za Pepom zájdem, že trebárs zareaguje na môj hlas. A ona že to nepôjde, pretože mi nepovie, kde leží. Že to nevie nikto, aby sa to nerozkríklo a nechodil za ním kadekto," posťažovala sa pre Ahaonline Vlasta Kahovcová, ktorá sa s Lauferom pozná už od roku 1971.

Laufer bol hviezdou aj v jojkárskej šou:

​Žiaľ, teraz sa k nemu už nedostane, no zverejnila aspoň malý detail o jeho stave. "Ester mi povedala, že raz otvoril oči. Pozrel sa naľavo, potom napravo, no nie na ňu, a zase ich zavrel. Je to hrôza takto dopadnúť, pre neho, ale najmä pre jeho rodinu," skonštatovala smutný fakt Kahovcová. Videla ho naposledy pár dní pred fatálnou operáciou, keď oslavoval jubileum a nič nenasvedčovalo tomu, že onedlho sa jeho život úplne zmení. "Juchal, bol plný energie. Nechápem, čo se mohlo stať, že dopadol takto…," zamyslela sa bez odpovede kamarátka niekdajšieho šoumena. Pravdepodobnosť, že ešte niekedy preberie a bude komunikovať je už zrejme v jeho veku mizivá.

Najčítanejšie