Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Bendig to po škandále s múkou vzdal! Spravil rozhodnutie, fanúšikovia sú sklamaní!
Zdielať na

Bendig to po škandále s múkou vzdal! Spravil rozhodnutie, fanúšikovia sú sklamaní!

Archívna reportáž

Ako sa dalo predpokladať, český spevák rómskeho pôvodu, Jan Bendig (30), kauzu útoku múkou na Českom slávikovi psychicky nezvláda. Dôvodom je zverejnenie výsledkov vyšetrovania detektívov z odboru extrémizmu a terorizmu, že sa na tom údajne dohodol s útočníkom. Jeho prívrženci, ale aj kolegovia pocítili veľké sklamanie. Ani on, ani jeho manažér a partner Lukáš Rejmon však nepripúšťajú túto verziu a trvajú na tom, že Honza v tom bol úplne nevinne. No predsa len to má aj ďalší nepríjemný následok - Bendig sa rozhodol, že odkladá svoj koncert.

​Po veľkom rozruchu z policajnej správy o výsledkoch vyšetrovania "múkovej" kauzy, sa Jan Bendig ocitol vo veľmi nepríjemnej situácii. Za krivé vysvetlenie incidentu ho odsúdili aj viacerí jeho fanúšikovia. On je z toho psychicky tak na dne, že nie je schopný sa riadne pripraviť ani na jeho koncert v pražskej O2 aréne, ktorý plánoval už na 16. marca. Aktuálne už oficiálne oznámil, prekladá ho až na 30. novembra. Svojim sledovateľom na sociálnej sieti všetko objasnil v pomerne rozsiahlom komentári.

"Dúfam, že táto informácia bude na dlhú dobu poslednou zlou správou, ktorú pre vás budem mať. S naozaj veľkou ľútosťou musím môj veľký koncert v pražskom O2 Universum, bohužiaľ, preložiť na nový termín. Asi vám neunikla kauza "múka", ktorá v týchto dňoch doslova vyskakuje z každého rohu. Aj keď si stále stojím za tým, že v nej nemám prsty, tak mi táto kauza vzala neskutočne veľa energie a psychickej pohody, ktorú som potreboval na tanečné i spevácke skúšky," uviedol Bendig, ktorého ešte čaká v kauze konanie na správnom orgáne, kde ju polícia odovzdala k prešetreniu. Potrebuje sa sústrediť na uzavretie tejto nepríjemnosti.

Sporný útok múkou na červenom koberci:

"Koncert chcem veľkolepý, väčší než bol vo vypredanom vlaňajšom Fóre Karlín, a hlavne si ho chcem s vami naplno užiť. To mi ale stav mojej duše neumožňuje a som myšlienkami niekde úplne inde. Nechcem pre vás urobiť koncert, pri ktorom to nebudem prosto ja. Tento koncert je môj vysnený sen a cieľ. Všetka moja práca práve smerovala k tomuto momentu, a preto na ňom chcem byť stopercentný. Chcem, nech zo mňa cítite radosť, emócie a energiu, čo ale, žiaľ, v mojom súčasnom duševnom i psychickom stave nejde," priznal psychicky zlomený spevák. Do nového termínu koncertu sa snáď upokojí a dostatočne si odpočinie, aby podal očakávaný výkon. Fanúšikovia sú síce sklamaní a mnohí vyjadrili nespokojnosť s týmto náhlym rozhodnutím tak krátko pred koncertom, no väčšina Honzovi prejavila podporu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Bendig (@bendigjan)

Najčítanejšie