Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tajomna návšteva vo sne! Gott priniesol Slováčkovi silný odkaz, zvládne tú výzvu?
Zdielať na

Tajomna návšteva vo sne! Gott priniesol Slováčkovi silný odkaz, zvládne tú výzvu?

Zdroj: youtube/screenshot

Hovorí sa, že umelci sú veľmi citliví a vnímaví a majú tiež silnú intuíciu. Ako vidieť v prípade hudobníka Felixa Slováčka (80) aj jeho dcéry speváčky a herečky Aničky Slováčkovej (28), obaja mávajú aj veľmi živé sny. Pokým Aničke sa prisnil sen, ktorý ju napokon priviedol na vyšetrenie pľúc, kde jej zistili rakovinu, za Felixom prišiel vo sne sám Karel Gott (†80), aby mu odkázal dôležité posolstvo v rámci jeho kariéry.

​Azda sa zdá byť až trochu uletené rozprávanie známeho hudobníka Felixa Slováčka o sne, v ktorom sa mu prihovoril jeho dlhoročný kolega a kamarát Karel Gott. Pokým si Felix nezaložil vlastnú kapelu, pôsobil v Gottovej kapele, pričom tvorili partiu aj so skladateľom Karlom Svobodom (†68) a bratrami Jiřím (†30) a Ladislavom (†75) Štaidlovcami. Všetci sú už, žiaľ, na druhom svete, nikto z nich však, žiaľ, nezomrel "na starobu", v Svobodovom prípade šlo o dobrovoľný odchod zo sveta, Jiří Štaidl zahynul pri autonehode a Ladislava a Karla Gotta si vzala ťažká choroba.

No zdá sa, že Karel Gott nemá pokoj so šoubiznisom ani na druhom svete, keď vraj Felixovi v jeho sne radí: "Felix! Je už načase! Na čo čakáš? Nebuď svrab a snaž sa vypredať O2 arénu. Máš na to, ty kôň!" Ako povedal pre Blesk stále žiadaný a aktívny saxofonista, Karla pritom videl priam ako živého sedieť v kresle a popíjať whisky. Hneď na to sa prebral a musel ísť do kúpeľne, aby sa opláchol studenou vodou a spamätal sa z toho. Vraj totiž nikdy nemal podobné ambície.

Takto to ešte pred 11 rokmi Felixovi a Karlovi ladilo:

Gottova výzva mu však stále rezonuje v hlave a postupne si začína aj on sám uvedomovať, že to nie je zlý nápad. Už si vraj prestavuje, ako by sa to dalo zrealizovať. "Áno, bolo by to veľmi fajn. A bol by som rád, aby tam so mnou vystúpili všetci moji drahí kolegovia, deti, rád by som tam venoval blok Karlovi, a tým tak uzavrel celú naši slávnu éru. Veď som posledný mohykán," zveril sa ten vitálny senior. Zatiaľ neprezradil, či má prípadne v pláne zveriť organizáciu koncertu Leošovi Marešovi, ktorý má pod palcom v O2 aréne snáď všetky veľké koncerty českých hviezd. Pravdou ale je, že ak chce zažiť vypredanú O2 arénu, treba na tom začať pracovať, zjavne by to potešilo aj Karla...

Najčítanejšie