Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Bendig sa vyjadril ku kauze dohodnutého útoku! Nechápe verdikt polície, jeho priateľ volí ostré slová!
Zdielať na

Bendig sa vyjadril ku kauze dohodnutého útoku! Nechápe verdikt polície, jeho priateľ volí ostré slová!

Archívne video

Iba pred pár dňami vyvolala rozruch oficiálna správa polície, že spevák Jan Bendig (30) vlaňajší útok múkou na Českých slávikoch dohodol s útočníkom. Po dlhšom otáľaní sa k tomu konečne vyjadril aj on sám. Na svojom profile na sociálnej sieti sa snažil po tom, čo v piatok obdržal list od polície, všetko obsiahlo vysvetliť. Naďalej trvá na svojej nevine a odmieta reči o dohode.

​Mnohí fanúšikovia aj kolegovia speváka Jana Bendiga boli veľmi sklamaní po vyjadrení hovorcu pražskej polície o výsledkoch vyšetrovania v kauze útoku s múkou. Obaja účastníci sa mali na tom dohodnúť a hrozí im pokuta 50 tisíc korún, teda zhruba 2000 eur, za priestupok krivého vysvetlenia, ak to potvrdí príslušný správny orgán, kde to polícia odovzdala k prešetreniu. Spevák sa k prípadu nevyjadrovl, kým neobdržal list z polície, negatívne komentáre na svojom instagramovom profile mazal, čo tiež neprispelo k priaznivému názoru verejnosti.

"Uznávam, že som zbytočne zaliezol do ulity a mal som sa vyjadriť hneď. Ale odjakživa som veľmi citlivý a to, čo sa okolo toho rozpútalo ma doslova vystrašilo," začal Bendig svoju rozsiahlu spoveď. "Je tu dôvod na postúpenie veci do správneho riadenia pre podozrenie zo spáchania priestupku. V žiadnom prípade sa nejedná o rozhodnutie policajného orgánu o tom, že ja alebo niekto iný mal incident organizovať," namieta spevák, ktorý bol na policajnom výsluchu vraj doposiaľ iba raz.

Pripomeňte si útok múkou:

"Stále si stojím za tým, že som útok nepripravoval, nedohodol a nevedel o ňom. S útočníkom som sa ohľadom údajnej prípravy útoku pred ani po ňom nestretol, ani som s ním v tejto veci telefonicky ani inak nekomunikoval. Rovnaké závery napokon vyplývajú i z uznesenia policajného orgánu o odložení veci," tvrdí  Bendig a trvá na svojej nevine. Ďalej píše, že s útočníkom bol v kontakte až po útoku telefonicky a vypočul si jeho príbeh o ťažkej životnej situácii. S Lukášom sa mu snažili pomôcť. Bendig ale nechce, aby bola kauza vnímaná rasisticky, hoci on sám to po incidentne naznačoval. A hoci prácu polície chváli, je odhodlaný sa brániť prostredníctvom právneho zástupcu. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Bendig (@bendigjan)

Ozval sa aj Honzov priateľ a manažér v jednej osobe, Lukáš Rejmon, ktorý poriadne skritizoval hejterov za odporné príspevky, ktoré Bendigovi za ostatné dni naposielali, vrátane želania toho najhoršieho. "Už skoro tri dni čítam tú vlnu hejtov na Honzov incident s múkou. Každý spravil rýchly záver, každý rýchlo odsúdil, rád si kopol, mal radosť," píše nahnevaný Rejmon a zároveň dodal, že dúfa, že sa po Bendigovom vyhlásení niektorí budú hanbiť. "My znesieme veľa, toto prežijeme," odkázal hejterom a dodal, že na víkendovom koncerte za Honzom nikto s touto témou neprišiel, lebo sú to skutoční fanúšikovia. Už len dokázať, že pravda je skutočne na jeho strane. 

Najčítanejšie