Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Basiková šokuje! Na pokraji zúfalstva, naplánovala si ako odíde z tohto sveta!
Zdielať na

Basiková šokuje! Na pokraji zúfalstva, naplánovala si ako odíde z tohto sveta!

Archívna reportáž

Aj keď sa česká speváčka Bára Basiková (60) drží už niekoľko dekád úspešne na výslní, jej osobný život rozhodne nie je len prechádzka ružovou záhradou. Nešťastné manželstvá, záhadná dlhotrvajúca choroba, pre ktorú takmer prišla o vlasy, finančná kríza počas lockdownov. No jej psychika zažila nápor už omnoho skôr a miestami si myslela, že to už prosto nezvládne.

​O svojej nalomenej psychike sa speváčka Bára Basiková nebojí hovoriť verejne. Nemala to jednoduché už v detstve, ako sama priznáva. Myslí si, že jej psychické problémy majú pôvod ešte v prenatálnom období, teda keď ešte bola v maminom brušku. "Mamička ma nechcela. Snažila sa všetkými možnými spôsobmi potratiť," tvrdí Basiková v rozhovore pre Sedmičku. Nepovedala jej to však matka, ale celkom zarážajúco to mal dedukoval Bárin psychológ. Naznačovať to vraj mal jej zlý vzťah s ňou.

"Spomínam si, že som bola plačlivé dieťa. Mala som stavy bezdôvodnej skepsy, bezdôvodného smútku. Deti obvykle behajú po ihrisku, smejú sa a ja som mávala stavy, keď som cítila úzkosť a tieseň," otvorila sa v spomienkach na je neradostné detstvo. V hlave neustále počula nepríjemné hlasy, až sa raz rozhodla, že ich umlčí už navždy. "Šla som do Šárky v Prahe do údolia, kde som chcela zjesť veľa práškov a zapiť ich množstvom alkoholu a už sa nikdy neprebudiť," zverila sa s najťažšími chvíľami.

Pripomeňte si jeden z Báriných obrovských hitov:

Nad týmito myšlienkami ale zvíťazila jej chuť žiť. "Uvedomila som si, že to nie je riešenie a že nechcem preč z tohto sveta," priznala víťazstvo vôle k životu. Neskôr sa jej podarilo rozbehnúť kariéru speváčky, stala sa slávnou, ale vo vzťahoch sa jej nedarilo. Po prvom rozvode sa vydala za Jaromíra Pizingera, ktorý ju psychicky týral. To spolu s iným spôsobilo, že sa jej vrátili samovražedné myšlienky a začala aj plánovať, ako to spraví. "Skutočne som zvažovala, že to zabalím," priznala s tým, že to ale v tomto prípade neurobila kvôli jej dvojčatám Anne a Marie. Zverila sa do rúk lekárov a začala užívať lieky, ktoré jej psychiku vraj doteraz udržiavajú v stabilite. Snáď sa jej bude úspešne dariť odolávať temným myšlienkam už natrvalo.

Zdá sa, že Bára zažíva aktuálne radostné obdobie, je aktívna na všetky strany:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bára Basiková (@bara__basikova)

Pre ženu

Najčítanejšie