Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Falošný útok! Bendig má pre lož problém s políciou, hrozí mu mastná pokuta!
Zdielať na

Falošný útok! Bendig má pre lož problém s políciou, hrozí mu mastná pokuta!

Archívna reportáž

Aj v prípade speváka Janka Bendiga (30) a jeho kauzy s "útokom múkou", ktorú na neho niekto vysypal na červenom koberci pred odovzdávaním cien Český slávik, platí známe - všetko je inak. Stalo sa tak vlani v novembri, ale výsledky policajného vyšetrovania sú známe až teraz. Pre Bendiga je to ale poriadny trapas a je možné, že aj príde o pár sympatizantov. Podľa polície sa totiž na tomto čine dohodli obaja aktéri a šlo o reklamu.

​Pre fanúšikov a sympatizantov Honzu Bendiga bolo isto prekvapením a sklamaním zároveň, keď si teraz vypočuli verdikt v prípade s "múčnym útokom" na Slávikoch. "Kriminalisti celý incident na Českom slávikovi preverili a detektívi z odboru extrémizmu a terorizmu zistili, že obaja účastníci sa na celej udalosti dohodli, a z tohto dôvodu nebol spáchaný žiadny trestný čin a celý prípad bol odložený, obidvaja sú ale v podozrení z priestupku krivého vysvetlenia a bude to odovzdané príslušnému správnemu orgánu k prešetreniu, kedy im hrozí pokuta až 50 tisíc korún," uviedol v relácii Showtime hovorca pražskej polície Richard Hrdina.

Pritom sa Bendig vtedy tváril ako obeť a posťažoval sa: "Stále nenachádzam tie správne slová, čo k tomu povedať. Mrzí ma to. Naozaj veľmi. To, že celý život musím stále určitých ľudí presviedčať o tom, nech ma nehádžu do jedného vreca a nepozerajú na mňa cez prsty, je už niekedy psychicky fakt unavujúce. Nebudem klamať, ale včera ma to chvíľu po tom incidente totálne zlomilo a nevedel som, čo si mám myslieť a čo robím zle… Furt sa pýtam 'prečo'? Snažím sa makať, chcem byť vždy na každého slušný a byť inšpiráciou pre ostatných… Ale potom sa objaví niekto ako 'tento', ani neviem ako ho nazvať, a zas mi ukáže, že sa proste vždy nájde niekto, kto vám to pokazí a zasiahne vás pri srdci". Útočníka pozval na jeho koncert na znak zmierenia.

Pripomeňte si moment zo Slávikov:

Mnohí ľudia ho veľmi ľutovali, verejne ho podporili aj celebrity ako Lucie Bílá, Dagmar Havlová, Jitka Čvančarová a ďalší. Ktovie, čo si o tom teraz myslia, najmä keď sa vtedy Honza priam urážal, ak niekto vyslovil podozrenie, že malo ísť o dohodnutý ťah. Spevák sa zatiaľ k výsledku vyšetrovania nevyjadril a jeho partner a manažér Lukáš Rejmon sa tvári, akoby mu to nič nehovorilo. "Teraz mi hovoríte novinku. Ja sa ospravedlňujem, zatiaľ nemáme žiadne informácie, zatiaľ sa to vyšetruje. Prečo by to malo byť ako zinscenované? To nechápem..," tvrdil, no len ťažko verejnosť uverí skôr jemu, ako polícii. Otázne bude, ako sa zachová Bendig, či prídu výhovorky, alebo čestné priznanie.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Bendig (@bendigjan)

Najčítanejšie