Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Moment, ktorý rozsekol rodinu! Vondráčkovej manžel ale má dôvod na oslavu!
Zdielať na

Moment, ktorý rozsekol rodinu! Vondráčkovej manžel ale má dôvod na oslavu!

Archívna reportáž

Keď 22.februára 2003 spojili svoje životy manželstvom Helena Vondráčková (76) a Martin Michal (64), chýbal na ich svadbe dôležitý človek. So sestriným výberom zásadne nesúhlasil jej mladší brat Jiří Vondráček (73), otec Lucky Vondráčkovej (43), a ich súrodenecký vzťah sa odvtedy ocitol na bode mrazu, ba dokonca ešte horšie, keď sú medzi nimi stále spory a súdne ťahanice. Nezmenilo sa to ani keď sa ukázalo, že Helena má v Martinovi veľkú oporu a je s ním šťastná.

​Vlani oslávili manželia Helena Vondráčková a Martin Michal jubilejné dvadsiate výročie svojho sobáša, ale oslavovať budú aj tento rok. Na túto udalosť nezabúdajú ani jeden rok od momentu, keď si povedali na Karlštejne svoje áno. Za svedkov im boli Zuzana Baudyšová, manželka bývalého ministra obrany a Petr Salava, šéf futbalového klubu Amfora. Práve vďaka Amfore sa manželia spoznali, ako prezradil v rozhovore pre ŽivotvČesku.cz Martin Michal.

​"My sme boli v takej pomerne zaujímavej situácii, keď sme boli obaja v Amfore, ktorá usporadúva športové a kultúrne akcie. V rámci zájazdu na Bali v roku 2000 sme sa v exotike zblížili. Keď sa tak obzriem, tak my sme mali pomerne veľké množstvo podobných záľub, ale hlavné bolo, že sme sa zhovárali a mali si stále čo povedať, čo aj stále trvá," zaspomínal si Helenin životný partner, ktorý jej robí aj manažéra. Speváčka je stále plná elánu a chystá už vraj repertoár aj na koncert v pražskej O2 aréne, aby na ňom mohla začať pracovať spolu s aktuálne najvychytenejším ogrnaizátorom koncertov, Leošom Marešom.

Helenka žiari za mikrofónom už vyše 50 rokov a život si užíva:

Michal si zas zoberie na starosť jej turné po Slovensku a Česku. "V podstate sme v jednom tíme a každý má svoju rolu. V tomto máme veľkú výhodu, že stále spolu komunikujeme nielen o bežných veciach, ale aj o tých pracovných. Takže je to ľahké, aj keď samozrejme sú v živote aj ťažké situácie," opísal spoluprácu s manželkou, s ktorou sa zjavne prosto našli a preto majú obaja dôvod na oslavu.

Preskákali si ale aj krušné chvíle, keď Helene lekári predvlani diagnostikovali zápal osrdcovníka. Našťastie je už poriadku a svoj vzťah si užívajú. "Je to tiež tým, že stále v Helče vidím úžasnú, nádhernou ženu, spravodlivú, dobrú, obetavú... A pre mňa je česť, keď má úspech, že sa na tom môžem podieľať svojou prácou," konštatoval Martin Michal, ktorému kedysi nielen jej brat, ale aj značná časť verejnosti nevedeli prísť na meno. No čas ukázala, že pre Vondráčkovú bol predsa len zjavne dobrou voľbou.

Najčítanejšie