Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Má málo..? Ivana Gottová sa obrátila s prosbou na fanúšikov Karla!
Zdielať na

Má málo..? Ivana Gottová sa obrátila s prosbou na fanúšikov Karla!

Archívna reportáž

S nápadom urobiť múzeum z vily Bertramka, kde žil Karel Gott (†80) od polovice sedemdesiatych rokov až do jeho skonu, prišla vlani Ivana Gottová (48). Na vzniku múzea s názvom Villa Gott sa už naplno pracuje a fanúšikovia sa už veľmi tešia, ako je zjavné z reakcií. A Gottová sa na nich obrátila s prosbou o pomoc.

​Legenda československej pop music, Karel Gott, si iste svoje múzeum zaslúži. Dom, v ktorom býval polovicu svojho života, nazývaný Bertramka, miloval. Zrejme ale Ivana Gottová k tejto tradičnej vile až taký vzťah nemá, azda aj pre posledné roky poznačené ťažkou chorobou jej manžela. Rozhodla sa preto kúpiť pre seba a dcéry modernú vilu a z Bertramky spraviť múzeum Villa Gott a tento rok ho sprístupniť. 

S organizačnými prácami sa už začalo, ako vyplynulo z oznamu na sociálnych sieťach. "Usilovne zhromažďujem s tímom a pomocníkmi materiály a pripravujeme potrebné podklady pre Villa Gott," uviedla vdova, ktorá web aj profily jej zosnulého manžela spravuje. "V tejto súvislosti by som vás, drahých Karlových priaznivcov, chcela požiadať, či by ste nemali čas a chuť zapojiť sa z času na čas do nejakej súťaže spojenej s naším krásnym projektom," obrátila sa na fanúšikov slávneho majstra a možno niektorých prekvapila, že by jej zbierka snáď nebola dostatočná.

Fanúšikovia Karla Gotta sa po jeho skone dočkali knihy, mega koncertov, aj dokumentárneho filmu:

​Jej predstava v rámci ich spolupráce je založená na fotografiách zo 60., 70., 80., ale aj 90. rokov, ktoré by ľudia poskytli pre múzeum. Najmä také, kde je nesmrteľný Zlatý slávik zachytený ešte v minulom storočí pred jeho domami v Kobylisích, Strašnicích či Nad Bertramkou, ako aj s jeho autami z tých čias. "Každá vaša fotografia pridá ďalší kus do mozaiky jeho odkazu. Tešíme sa na vaše vzácne snímky a príbehy, ktoré nám pomôžu ešte viac priblížiť Karla Gotta a jeho odkaz," vysvetľovala Ivana Gottová, ktorá sa už pričinila aj o vydanie jeho autobiografie, ako aj uvedenie dokumentárneho filmu Karel.

Najčítanejšie