Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rapovať do slovenskej ľudovky? Nigérijský raper to skúsil a je to TRHÁK!
Zdielať na

Rapovať do slovenskej ľudovky? Nigérijský raper to skúsil a je to TRHÁK!

Zdroj: youtube/screenshot

Je toto dostatočne národná kultúra hodná pozornosti v najvyšších politických kruhoch..? Nevedno, no tento známy nigérijský raper a producent nečakal na vyjadrenie z ministerstva, ani nigérijského, ani slovenského. Prosto vzal motív z našej ľudovky a spravil z toho hit, ktorý si získal fanúšikov po celom svete.

Kolo Gana je raper a hip-hopový producent z Nigérie, a hoci v našich končinách je známy azda len najzapálenejším fanúšikom tohto štýlu, on si predsa len dokázal nájsť cestu k Slovensku. Na africkom kontinente je známy aj tým, že vyhľadáva svetovú tvorbu, do ktorej potom rapuje vlastnú tvorbu. 

Koncom januára objavil starú slovenskú ľudovú pieseň Karička od ĽH Samka Smetanu a je jasné, že ho ohromila. "Ak chceš urobiť skvelý rapový beat, sampluj hudbu zo Slovenska. Hovorím vám, pozerajte," odkázal raper a odvtedy už viackrát venoval príspevky na Instagrame práve tejto piesni, dokonca aj ten valentínsky.

Kolo Gana sa podieľal aj na tomto dokumente: 

Samploval hudbu, vytvoril beat, pridal vlastné slová a výsledok sa šíri ako oheň s veľkým úspechom. Podľa komentárov je jasné, že nielen Slováci sú nadšení. Spraviť také promo našej ľudovke pred 250 tisíc sledovateľmi je skutočne milý počin.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kolo Gana (@kolo.24)

Najčítanejšie