Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Monokel a strhaná tvár! Ružovovlasá Tereza priznala trpkú skutočnosť, trápenie je späť!
Zdielať na

Monokel a strhaná tvár! Ružovovlasá Tereza priznala trpkú skutočnosť, trápenie je späť!

Archívna reportáž

Tereza to skúšala svojho času aj v ČSMT

Nielen v našich končinách platí, že pokiaľ sa chce nejaká žena presadiť v šoubiznise, mala by mať ideálne postavu modelky, inak sa, žiaľ, dočká posmeškov a urážok. Vie o tom svoje aj dvojnásobná česká slávica Ewa Farna (30), ktorá sa jeden čas musela pre spychické problémy vyplývajúce z boyshamingu zveriť do rúk psychológov. Vo svojich začiatkoch pocítila aj Tereza Mašková (28), aké to je kruté, keď neznáme nuly na sociálnych sieťach hovoria neokrôchane svoj názor na všetko. Žiaľ, malo to vážne následky.

​Presila "jednotných" tvarov žien diktovaných módnym priemyslom, sa dostala pod kožu ľudí na celom svete. Žiadúca je štíhla, až vychudnutá, priam chlapčenská postava, čo však nie je prirodzené pre väčšinu žien. Už v puberte, keď sa dievčatám začínajú zaoblovať tvary, začínajú mnohé panikáriť a držia rôzne diéty až hladovky. Celkom odstrašujúce sú prípady serióznych porúch príjmu potravy - anorexie a bulímie, čomu sa nevyhla ani talentovaná mladá Češka s krásnym hlasom, Tereza Mašková. Mala štrnásť rokov, keď vedela, že by sa chcela presadiť ako speváčka.

Za veľkú chybu však považovala svoju postavu a stačilo pár prihlúplych komentárov na sociálnych sieťach a vpadla do osídiel bulímie. Po nejakej dobe sa jej vraj zbavila, ale už v tom lieta opäť, ako sa sama priznala. Zároveň oznámila, že znovu začala s liečbou tejto zákernej choroby. "Cítim sa tak, akoby som znovu prehrala. Zas v tom lietam. Svojou túžbu po nezmyselnej dokonalosti, v stresových situáciách, alebo keď mám strach, uľaviť tým, že idem zvracať, som svoje telo dokázala dostať do takého stresu, že si vytvorilo chronický zápal v očiach," zverila sa v rozhovore pre Expres.cz.

Tereza si trúfla prespievať túto rozprávkovú legendu:

V posilňovni trávila aj dve hodiny denne a zvracanie jej spôsobilo podliatiny pod očami. Počas jej nedávnej účasti v tanečnej súťaži to maskérka prekrývala mejkapom. "Veľmi často som chodila s podliatinou pod okom. Nikto ma nezmlátil, to som si urobila ja a moja hlava v záchodovej mise. Pýtajú sa: Čo sa ti stalo? A ja na to, že mi popraskali žilky, keď som čistila koberec. Ach bože, ako úbohé výhovorky," otvorene komentovala Tereza svoju zúfalú situáciu a nahodilé klamstvá v snahe zakryť problém. Chápe, že to takto nemôže nechať, na druhej strane má veľké ambície v kariére, no je skutočne načase, aby pochopila, že byť vychudnutá skutočne nie je stred vesmíru a má kopu iných kvalít. Pracuje na tom s terapeutkou a vyzýva aj ostatných, aby sa za svoj problém nehanbili a zverili sa do rúk odborníkov.

Najčítanejšie