Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Srdcervúci príbeh! Speváčka v poslednom štádiu rakoviny chce piesňou zabezpečiť jej synčeka (7)!
Zdielať na

Srdcervúci príbeh! Speváčka v poslednom štádiu rakoviny chce piesňou zabezpečiť jej synčeka (7)!

Zdroj: Instagram/CJ

Hoci jej čas sa kráti, neprestáva bojovať. Ak už nie o život, tak za svojho synčeka. Americká speváčka Cat Janice (31) trpí rakovinou v poslednom štádiu. Hoci na dosiahnutie svetovej slávy jej už zrejme dosť času neostáva, už v roku 2019 získala hudobnú cenu Washington Area Music Award v kategórii Najlepší rockový umelec a vlani pridala aj cenu Roberta Allena od The ASCAP Foundation. No predsa len ju teraz pomaly spoznáva svet, keď 19. januára, v deň jej narodenín, dala von pieseň Dance You Outta My Head, z ktorej výťažok pôjde na konto jej syna.

​Obrovskú solidaritu státisícov ľudí dokázala získať krehká, ťažko chorá americká speváčka Cat Janice. Táto mama malého synčeka sa ocitla podľa magazínu People 10. januára v hospici na JISke, keď mala ťažkosti s dýchaním. O päť dní neskôr oznámila na sociálnej sieti, že jej rakovina pokročila a už nemôže používať svoj hlas. No pozbierala ešte silu na to, aby na jej narodeniny streamovala disco-popovú skladbu Dance You Outta My Head. To už vedela, že jej zhubná rakovina v poslednom štádiu dovolí zostať na tomto svete už len krátko.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cat Janice (@cat.janice)

Na sociálnej sieti odkázala: "Mojou poslednou radosťou by bolo, keby ste streamovali moju pieseň Dance You Outta My Head, pretože celý výťažok ide priamo môjmu sedemročnému chlapcovi, ktorého tu zanechávam." O pár dní na to sa dozvedela, že skladba sa v rebríčku iTunes po celom svete umiestnila na 7. mieste, v USA na 12. mieste, a dokonca na prvé miesto sa vyšvihla v Írsku, Česku a Rumunsku. Janice sa vyjadrila, že je v "úplnom šoku" z tak silného prijatia jej piesne. Vlastníctvo všetkých svojich piesní previedla na syna Lorena a vytvorila mu vlastné konto na zisky plynúce z autorstva a hrania. Pre People povedala: "Moje umenie je všetko, čo tu môžem zanechať."

Aj na youtube dosiahla pieseň za tri dni takmer stotisíc zhliadnutí:

V roku 2021 jej diagnostikovali vzácne sa vyskytujúci zhubný nádor nazývaný sarkóm. Janice pokračovala vo vytváraní hudby, aj keď pri tom podstupovala po operácii chemoterapiu a ožarovanie. V lete 2022 rakovina zmizla a takmer rok sa neobjavila. Vlani v júni však zdieľala smutnú správu, že sa jej rakovina vrátila do pľúc. Krátko predtým jej skrsol nápad na pieseň Dance You Outta My Head, keď sa ona a Loren viezli v aute a užívali si teplé počasie. V texte zaznieva: "Tanec na pokraji katastrofy. Zrýchľuje sa mi tlkot srdca a ten pocit, ten pocit nie je v poriadku, tak ťa vytancujem z hlavy." Pieseň prekvapivo zarezonovala po celom svete a aspoň tento sen sa Janice splnil, keď už ten o vyzdravení ostáva len v rovine zázraku...

Pre ženu

Najčítanejšie