Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zdrvená Ewa Farna! Na tieto Vianoce asi nikdy nezabudne
Zdielať na
Hudba

Zdrvená Ewa Farna! Na tieto Vianoce asi nikdy nezabudne

Archívna reportáž

Tohtoročné Vianoce veľmi smutne poznačila udalosť, ktorá sa udiala minulý týždeň v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej v Prahe. Vrah pripravil o život 14 ľudí, vyše 20 zranil. Je to strašná tragédia pre ich rodiny, ale zhrození sú aj ľudia v celom Česku, ba na celom svete. Vyjadrujú to aj mnohí umelci, medzi nimi nechýba speváčka Ewa Farna (30).

​Na sobotu vyhlásila vláda v celom Česku deň smútku za obete psychicky narušeného vraha. O dvanástej na poludnie si ich obyvatelia uctili minútou ticha. Práve pred Vianocami, ktoré sú považované za sviatok radosti, pokoja a mieru v rodinách a svete, to prežívajú ľudia zvlášť bolestne. Speváčku Ewu Farnu zasiahla táto tragická udalosť natoľko, že chcela zdieľať svoje pocity aj s jej početnými sledovateľmi na Instagrame.

"Ani neviem, čo napísať, toto budú pre mnohých ľudí dosť iné Vianoce. Nemôžem prestať myslieť na všetkých pozostalých, rodiny obetí, kamarátov, spolužiakov. Úprimnú sústrasť. Lásku všetkým a je mi jedno, ako banálne to znie. Nič viac nie je. Opatrujte sa, zároveň sa nenechajte zastrašiť, zapaľujem sviečku navyše a prajem si pre nás všetkých súdržnosť, múdrosť, empatiu, láskavosť," odkázala Ewa všetkým vo svojom dojemnom príspevku.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ewa Farna (@ewa_farna93)

Sviečky ľudia zapaľujú neustále aj na pietnom mieste pred Univerzitou Karlovou v Prahe. V sobotu sa aj za účasti vysokých politických zástupcov konala oficiálna bohoslužba za všetky obete. Na oltár položil duchovný otec Jan Graubner, ktorý viedol obrad, za tragicky zosnulých ružu. Keď kládol poslednú, zrejme viacerých prekvapil. "A jednu ružu pridáme i za toho, ktorý sa nechal zlom tak ovládnuť a tak zmanipulovať, že sa stal nástrojom príšernej smrti," vyjadril silné posolstvo o odpustení, ľudskej vzájomnosti a empatii. Hoci v tomto prípade sa odpustenie hľadá len veľmi ťažko...

Najčítanejšie