Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Statočne bojoval, no rakovina bola silnejšia! Zomrel člen slávnej kapely
Zdielať na
Hudba

Statočne bojoval, no rakovina bola silnejšia! Zomrel člen slávnej kapely

Zdroj: pexels.com

​Ďalšia smutná správa prišla zo sveta šoubiznisu, tentokrát ide o stratu pre milovníkov americkej hudobnej klasiky. Po boji s rakovinou štítnej žľazy navždy odišiel dlhoročný člen legendárnej skupiny Beach Boys, Jeffrey Foskett, ktorý zomrel vo veku 67 rokov. Vo svojom instagramovom príspevku to v pondelok oznámil jeho spoluhráč Brian Wilson, ktorý ho nazval jedným z najtalentovanejších hudobníkov a zároveň veľmi dobrým kamarátom. Foskettovi diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v roku 2018 až v terminálnom štádiu.

Zosnulý Jeffrey Foskett vyrastal v San Jose v Kalifornii a stal sa fanúšikom Beach Boys po vypočutí ich singlu I Get Around. V roku 1976, práve v deň svojich 20. narodenín, odvážne zaklopal na dvere Briana Wilsona v Los Angeles.
Spomínal na to v roku 2012 v rozhovore pre Los Angeles Times. "Brian otvoril dvere a povedal: 'Hej, poď dnu' - akoby ma čakal," pamätal si vetu, ktorou začalo ich dlhoročné nerozlučné priateľstvo.

Posledný príspevok Foskett pridal ešte v marci:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jeffrey Foskett (@jeffreyfoskett)

Skon Jeffreya Fosketta nesie Brian Wilson veľmi ťažko. "Som taký zlomený, že môj drahý priateľ Jeff Foskett zomrel," vyznal sa na začiatku svojho instagramového príspevku. "Jeff tu bol vždy pre mňa, keď sme boli na turné a bez neho by sme to nezvládli. Jeff bol jeden z najtalentovanejších chalanov, akých som kedy poznal. Bol to skvelý hudobný líder a gitarista a vedel spievať ako anjel," vzdal mu hold.

Beach Boys prišli tento rok s novou verziou jedného z ich najväčších hitov:

Po ich prvom stretnutí zostali v kontakte, ale k Beach Boys sa Foskett pripojil až v osemdesiatych rokoch krátko po tom, čo spevák Mike Love z Beach Boys navštívil v Santa Barbare podnik, kde Foskett hral. Požiadal ho o pomoc pri nahrávaní jeho albumu, no keď sa Wilsonov brat Carl rozhodol odísť z Beach Boys, dostal ponuku zaplniť jeho miesto. Po takmer desaťročnom turné s kapelou z nej Foskett v roku 1990 odišiel, aby sa zameral na svoju sólovú kariéru. V rokoch 1998 až 2013 hral po boku Wilsona a nakoniec sa v roku 2014 opäť pripojil k Beach Boys pod vedením Lovea. Od roku 2018, kedy mu diagnostikovali rakovinu, sa stiahol do súkromia.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Brian Wilson (@brianwilsonlive)

Najčítanejšie