Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Líder skupiny Maduar ku skonu Barbary Haščákovej: Navždy zostane milým dievčaťom s obrovským talentom
Zdielať na

Líder skupiny Maduar ku skonu Barbary Haščákovej: Navždy zostane milým dievčaťom s obrovským talentom

Spoza oceánu prišla šokujúca správa - už pred týždňom skonala vo veku len 43 rokov speváčka najúspešnejšej tanečnej skupiny na Slovensku z 90. rokov, Barbara Haščáková. Posledné roky boli poznačené jej zdravotnými, ale aj psychickými problémami, no mnohí dúfali, že sa speváčka s anjelskym hlasom, ako sa často vyjadrovali, ešte predsa len postaví pred mikrofón. Žiaľ, osud rozhodol inak.

Smutnú správu potvrdil brat zosnulej umelkyne Andrej Haščák. Uviedol, že lekári v nemocnici Memorial Hospital v meste Sarasota, kde žila, určili ako príčinu smrti náhlu cievnu mozgovú príhodu. Hoci neupresnil dátum skonu, zrejme k nemu došlo už pred vyše týždňom. "Posledná rozlúčka s Barbarou sa uskutočnila v utorok 28. novembra na miestnej rímskokatolíckej fare. Komorný akt sa konal v prítomnosti najbližšej rodiny a úzkeho okruhu priateľov. V nasledujúcich týždňoch budú jej telesné pozostatky prenesené v urne na Slovensko, pochovaná bude v našich rodných Košiciach," uviedol Haščák.

Ako dodal, hudba, spievanie a komponovanie boli jej život a napĺňali ju, svojou osobitosťou, charakteristickým hlasom a piesňami rozdávala lásku verným fanúšikom. "Jej piesne a hlas tu pre nás ostávajú a budú nám ju pripomínať. Ďakujeme všetkým, ktorí na ňu myslia s láskou najmä v týchto dňoch a dajú nám možnosť vyrovnať sa s touto zdrvujúcou skutočnosťou v súkromí," zaznelo vo vyjadrení smútiacej rodiny.

K skonu Barbary Haščákovej sa už vyjadril aj Juraj Matyinkó, zakladajúci člen skupiny Maduar, kde Barbara v roku 1994 odštartovala úspešnú kariéru. "Pre mňa navždy zostane tým 14-ročným milým dievčaťom s obrovským talentom, ktoré prišlo k nám do kapely," povedal Matyinkó. "Patrila medzi najväčšie spevácke talenty na Slovensku a mňa veľmi mrzí, že ten talen ostal z môjho pohľadu nevyužitý, lebo ona mala obrovský potenciál, mohla ešte spraviť veľké veci. My budeme na ňu spomínať v dobrom," vyjadril sa a prejavil úprimnú sústrasť aj najbližším zosnulej speváčky. 

Maduar stále funguje, hoci už len ako duo:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MADUAR (@maduarcom)

Skon Barbary okomentoval aj Juraj Čurný:

Najčítanejšie