Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Trpké slová trpiaceho hviezdneho speváka: Mal som zomrieť prvý!
Zdielať na
Hudba

Trpké slová trpiaceho hviezdneho speváka: Mal som zomrieť prvý!

Archívna reportáž

Pri pohľade životný štýl niektorých hviezd by len málokto čakal, že sa im podarí nezhumpľovať telo natoľko, aby vydržali až do seniorského veku. Prekvapivo, mnohým sa to podarí, vrátane legendy, kedysi škandalózneho rockera Ozzyho Osbournea (74), hoci nemožno povedať, že by bol v super forme.

​Z búrliváka je dnes nevládny starček, ktorého vozia na vozíčku. Zrejme je to aj následok jeho spôsobu života plného drog a alkoholu. V januári sa rozhodol odvolať svoje turné, lebo nevládze. Ako povedala jeho žena, keď za neho preberala cenu v Londýne, je z toho celý nervózny.

Chváliť sa 55 rokmi práce v hudobnom priemysle a byť pritom stále na výslní, môže len málokto. Ozzy počas jeho kariéry, ako sólovej, tak aj s Black Sabbath, predal viac ako 100 miliónov nahrávok. Osbourneovi sa k tomuto jubileu rozhodli udeliť v časopise Rolling Stone cenu UK Icon Award, ale on pre ňu poslal manželku Sharon. Ako nevládny starček sa už nechce ukazovať a nie je pre neho ani ľahké spomínať na roky, keď bol ešte plný síl a flámoval s kamarátmi z brandže, píše DailyMail

Pripomeňte si Ozzyho najväčší hit:

"Tí, s ktorými som pil, sú dávno preč a ja som tu zostal. Posledný tu stojím a čakám. A hovorím si: Ako si to len dokázal?" spytuje sa, mysliac na Lemmyho z Mötorhead či basáka UFO Petea Wayea. "Všetci títo moji chlastací kamaráti už sú, ku*va, mŕtvi. Prečo som zostal ako posledný? Mal som zomrieť už dávno," konštatoval smutne starý pán, ledva chodiaci o paličke, so silným Parkinsonom. "Mám pocit, že som mal fakt umrieť prvý. Mal som byť mŕtvy tisíckrát! Boh vie, koľkokrát som si nechal vypumpovať žalúdok," bilancoval.

Ozzyho manželka sa o neho stále obetavo stará:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sharon Osbourne (@sharonosbourne)

Ozzy pochádza z Anglicka, a tam sa chce aj vrátiť dožiť. Okrem Parkinsona, ktorého mu zistili v roku 2003, ale priznal ho až v roku 2020, má aj problémy s chrbticou. Po nehode na štvorkolke na záhrade svojho domu v Buckinghamshire v roku 2003, mu do chrbtice museli dať skrutky. Keď potom v roku 2019 spadol, kovové výstuhy sa mu pohli a od tej doby to už je s jeho pohybom veľmi zlé. Navyše mu na jednom stavci objavili nádor. Život je už pre neho skôr trápenie ako radosť, a tak sa jeho slová dajú chápať, žiaľ, úprimne.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Let's Go Rock (@lets.gorock)

Najčítanejšie