Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Otrasný rasistický útok na Bendiga! Pri príchode na červený koberec dostal poriadnu RANU!
Zdielať na
Hudba

Otrasný rasistický útok na Bendiga! Pri príchode na červený koberec dostal poriadnu RANU!

Archívna reportáž

Z kedysi hanblivého mladého muža Jana Bendiga (29) sa za roky účinkovania v šoubiznise stala takmer módna ikona. Je mu jasné, že v prostredí nádejných hviezd, kde je nutné vyvolať pozornosť, nemôže byť šedou myškou. V spolupráci s módnymi návrhármi hľadá aj on vlastnú cestu ako upútať a našiel ju aj v extravagantných outfitoch. Na Českých slávikov si v piatok obliekol trblietavý model zo štrasu s maskou na tvári. Nečakal však, že sa stane terčom útoku.

​O skromnom Janovi Bendigovi sa hovorí obvykle len v dobrom. Negatívne reakcie nevyvolalo ani jeho priznanie sa k homosexualite po tom, čo sa rozhodol žiť spolu s priateľom Lukášom Rejmonom. Ten ho poháňa v kariére speváka dopredu a vytvára mu láskyplné zázemie. Bendig je hrdý aj na svoj rómsky pôvod, v repertoári má aj rómske piesne, ba dokonca na youtube má aj svoju vlastnú šou s piesňam a scénkami s názvom Ďábelské cikánky.

No nepáči sa to každému, ako sa ukázalo aj v piatok na Českých slávikoch. Honza tam práve prichádzal na červený koberec v štýle hollywoodskych hviezd, naozaj v extravagantnom blýskavom kostýme v sprievode partnera. Znenazdajky k nemu pribehol muž, ktorý na neho chrstol kopu múky, pričom mal vraj zakričať "cigáň" a vytratil sa - fotky útoku si môžete pozrieť TU. Šokovaný Honza sa okamžite pobral do zákulisia, aby sa pokúsil dostať do pôvodného stavu jednak svoj kostým, ale najmä svoju psychiku.

Celý útok zachytili kamery:

"Honza je úplne v háji. Čo keby to bola kyselina. Ja sa tu trasiem v šatni a ochranka žiadna," zveril sa spevákov priateľ Lukáš Rajmon pre eXtra.cz. Sám Bendig sa k incidentu hneď nevyjadril, mal čo robiť, aby sa dostal do poriadku. Napokon, za roky svojho života sa s rasistickými prejavmi musel iste stretnúť veľakrát. Našťastie mu väčšina ľudí pôvod nevyčíta, ba naopak, držia mu v jeho kariére palce. Od jeho prvého veľkého vystúpenia v talentovej súťažnej šou, kedy mal vraj obrovskú trému, ubehlo už štrnásť rokov a on dokázal, že patrí medzi špičku. Vždy sa ale nájdu zúfalci, ktorí nevedia zaujať inak, ako hanebnými útokmi - či už priamo, alebo cez sociálne siete. Tentokrát je ale útočník zachytený na fotkách, a tak si ho zrejme policajti nájdu.

Honza slávi obrovský úspech, vypredáva koncerty a vydal aj autobiografickú knihu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Bendig (@bendigjan)

Najčítanejšie