Jasno
35°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Prerušila liečbu rakoviny?! Úprimná spoveď Aničky Slováčkovej!
Zdielať na
Hudba

Prerušila liečbu rakoviny?! Úprimná spoveď Aničky Slováčkovej!

Zdroj: Reprofoto/YouTube.com

Budú to už dva mesiace, čo jediná dcéra Dagmar Patrasovej a Felixa Slováčka šokovala svojich priaznivcov trpkou správou o návrate rakoviny. Po tom, čo Anička Slováčková (28) pred 4 rokmi porazila rakovinu prsníka, sa pliaga tentokrát usadila na pľúcach. Obrovská rana to je nielen pre samotnú Aničku, ale aj pre jej najbližších. No všetci veria v dobrý výsledok.

​Aj po niekoľkých týždňoch od začiatku liečby chemoterapiou je Anička Slováčková (28) neustále vystavovaná otázkam o jej stave. Mnohých zaskočila informáciou, že liečbu prerušila, píše portál Blesk.cz. Našťastie, nešlo o to, že by to vzdala - jednoducho telo len muselo trochu dlhšie získavať energiu na ďalšie kolo chemoterapie. No rozhodla sa nesedieť len tak doma a vyrazila do spoločnosti, avšak pre istotu chránená rúškom. "Beriem to ako samozrejmosť, viem, že je moje telo zoslabnuté," akoby priam ospravedlňujúco vysvetľovala prekryté dýchacie cesty.

No viac už k tomu povedať nechcela, jej zdieľanie súkromia s verejnosťou niektorí hejteri zjavne neberú dobre. "Nedávno som sa nahnevala a povedala som si, že svoju chorobu nechcem veľmi mediálne riešit, pretože nechcem podporovať ľudi, ktorí si myslia, že sa na tom snažím zviditelniť," skonštatovala právom znechutená speváčka na margo internetových ničomníkov, ktorí sú schopní závidieť človeku aj rakovinu.

Ako fakt berie aj stratu vlasov, no nečakal na moment, keď by mala upadať do depresie z chumáčov v rukách. Hlavu si preventívne oholila. "Pre mňa to bola duševná nutnosť. Hlavu som si najprv ostrihala, pretože som mala naozak dlhé vlasy a vedela som, že tie vlasy pôjdu dole alebo zrednú. ... Hned to pre mňa bol zase taký impulz, ísť prosto čo najlepšie ďalej a bojovať," hovorí Anička odhodlane.

Oporu má v rodičoch, hoci by nepochybne bola často radšej, keby mlčali. Našťastie, nielen v tomto smere sa môže plne spoľahnúť na priateľa, hoci o ňom zaryto mlčí. "Sme stále spolu a vychovávame nášho psa Jindřišku," ukončila debatu o súkromí jednou vetou. Snáď aj s pomcou najbližších zvládne ďalšie kolo chemoterpaie dobre a tak to pôjde až do ukončenia iiečby.

Najčítanejšie