Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Šesť rokov bojoval, rakovina ale bola silnejšia! Spevákovi a hercovi dopriala len 35 rokov života
Zdielať na
Hudba

Šesť rokov bojoval, rakovina ale bola silnejšia! Spevákovi a hercovi dopriala len 35 rokov života

Zdroj: Instagram/JR

Čierna kronika nekončí... Ďalším mladým umelcom zo šoubiznisu, ktorý predčasne opustil tento svet, je obľúbený austrálsky spevák, skladateľ, herec aj moderátor Johnny Ruffo (†35). Podľahol vážnej diagnóze - rakovina mozgu. Keď sa o nej v roku 2017 dozvedel, podstúpil operáciu a zdalo sa, že nad ňou vyhral, v roku 2020 sa mu ale vrátila a vlani v lete oznámil, že sa dostala do terminálneho štádia. Napriek viere, že nejakým zázrakomnad ňou opäť zvíťazí, sa mu to tentokrát už, žiaľ, nepodarilo.

​Už od detstva bol pre Johnnyho Ruffa, chlapca z predmestia austrálskeho Perthu, idolom Mike Jackson, Usher a Justin Timberlake. Neskôr sa prihlásil do talentovej súťaže, kde v roku 2011 skončil na treťom mieste. Chopil sa šance a na nasledujúci rok podpísal zmluvu s nahrávacím štúdiom Sony Music Australia a vydal svoj prvý singel. V tom istom roku sa zúčastnil aj tanečnej súťaže, kde sa stal víťazom. V roku 2013 debutoval v austrálskej telenovele Home and Away ako Chris Harrington a objavoval sa tam do roku 2016, keď začal nakrúcať miniseriál House of Bond.

Zdalo sa, že Ruffo je priam predurčený na úspech v šoubiznise, zastavila ho až správa z nemocnice, kam sa vybral po dlhšie trvajúcej veľkej bolesti hlavy v roku 2017. Diagnóza znela - nádor na mozgu. Operovali ho v auguste a musel následne pre rakovinu podstúpiť aj veľmi agresívnu formu liečby. V roku 2019 s radosťou oznámil, že sa rakoviny zbavil a v jeho novom singli sa vyspovedal z depresií. Začiatkom roku 2020 sa pustil do nakrúcania seriálu Neighbors/Susedia, ale už v novembri na svojom instagramovom profile oznámil, že hnusná choroba sa vrátila. Po chemoterapii a liekoch sa Ruffov stav stabilizoval, bol však zo všetkého veľmi vyčerpaný a neustále unavený.

Napriek tomu sa pokúsil znovu pracovať a po vydaní singla Let's Get Lost povedal pre The Morning Show, že ho inšpirovala túžba "sadnúť do auta a stratiť sa, len na chvíľu sa dostať preč od všetkého, od celého toho marazmu liekov a chemoterapie, stresu z toho všetkého". Vlani v auguste oznámil, že rakovina je v terminálnom štádiu. Osud mu doprial ešte rok života, až napokon teraz 10. novembra skonal.

Johnnyho 6 rokov trvajúci boj:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tahnee Sims (@tahneesims)

Počas celej choroby pri ňom verne stála milujúca priateľka Tahnee Sims, s ktorou tvoril pár takmer 8 rokov, a Johnnyho veľmi trápilo, ako sa vyrovná s jeho skonom. Tahnee sa zatiaľ na sociálnej sieti neukázala. Johnnyho rodina ale na jeho profile na sociálnej sieti napísala, že "odišiel pokojne za podpory lekárov a sestier". Opísali ho ako "veľmi talentovaného, okúzlujúceho, niekedy drzého chlapca" a vyzdvihli jeho odhodlanie a pevnú vôľu. "Budeme na teba spomínať pre všetku tú radosť, ktorú si priniesol do našich životov. Odpočívaj v pokoji," odkázali mu zdrvení najbližší do neba.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Johnny Ruffo (@johnny_ruffo)

Pre ženu

Najčítanejšie