Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Priznanie člena slávnej kapely! Rakovina v poslednom štádiu, už mal byť mŕtvy!
Zdielať na

Priznanie člena slávnej kapely! Rakovina v poslednom štádiu, už mal byť mŕtvy!

Archívne video

Duran Duran zažiarili aj v Bratislave

Niektorým v boji pomáha otvorené zdieľanie, iní si ponechávajú trpkú diagnózu v súkromí. Zjavne druhý prípad je gitarista skupiny Duran Duran Andy Taylor (62), ktorý o svojej vážnej diagnóze verejne nerozprával. V roku 2018 mu lekári oznámili, že má rakovinu prostaty v poslednom štádiu a čaká ho už iba pár rokov života. Žiť s takou perspektívou nebolo pre neho jednoduché, snažil sa s tým ale zmieriť a vysporiadať s pokorou všetko, čo bolo treba kvôli rodine. Netušil, že takmer na konci príde niekto, kto mu dokáže pomôcť. Ale aj zázraky sa stávajú a on je toho dôkazom.

​Keď minulý rok slávnostne uvádzali skupinu Duran Duran do rockenrollovej siene slávy, gitarista Andy Taylor bol na tom zdravotne až tak zle, že sa toho nemohol zúčastniť. Napísal list, kde sa priznal k diagnóze rakovina prostaty a na pódiu ho prečítal spevák Simon Le Bon (64). Reakcie jeho fanúšikov boli veľmi emotívne, v duchu sa s ním už každý lúčil. O to väčšie bolo prekvapenie, keď sa aktuálne objavil v talkshow moderátorky Lorraine Kelly (63) a oznámil nečakanú novinu. "Som späť medzi živými a darí sa mi skvelo," uviedol plný optimizmu. Tak skoro sa so svetom teda nerozlúči, z čoho zostala aj moderátorka veľmi dojatá.

Hudobník začal so svojím príbehom od smutného momentu: "Keď mi to pred piatimi rokmi diagnostikovali, ja aj moja rodina sme s tým museli žiť." Pochopiteľne, nebolo to vôbec ľahké, akoby nad ním stále visel Damoklov meč a doslova nepoznal dňa ani hodiny, kedy príde koniec. "Potom, čo som prišiel o najväčšiu noc svojho života, rockenrollovú sieň slávy, ku mne očividne prišiel anjel," prekvapujúco zvrtol dej. Ten anjel bol biotechnológ sir Chris Evans (65), ktorý mu urobil genetické testy a ponúkol na liečenie novinku, ktorou je rádiofarmakum Lutetium-177. "O tejto liečbe som vôbec nevedel, a to som si myslel, že som informovaný," priznal Taylor.

Na uvedení do Siene slávy Andy chýbal:

Zamýšľal sa nad tým, prečo ľuďom chýbajú takéto zásadné, život zachraňujúce informácie a netajil hnev. "Mali by nám to povedať," prehlásil rezolútne. Povedal, že za posledné mesiace absolvoval dva cykly liečby. "Na začiatku som bol ako zombie, teraz spievam a tancujem," oznámil s nadšením.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Andy Taylor (@andytaylorofficial)

Lutetium-177 pred piatimi rokmi, keď mu oznámili diagnózu, však k dispozícii na liečbu ani nebolo. Keď s ním podstupoval proces liečenia, bol po každej dávke rádioaktívny. "Po tri dni som nemohol so ženou zdielať posteľ," zveril sa moderátorke Zoë Ball z BBC Radio 2. Pre pacienta v poslednom štádiu rakoviny to však bolo naozaj to najmenšie, čo ho trápilo. Vízia, že mu liečba roky života v momente, keď už len čakal na smrť, je ako zázrak. Podarilo sa, Taylor sa teraz už môže tešiť z výsledku, ktovie, možno si ešte s kolegami z kapely aj zahrá.

Pre ženu

Najčítanejšie