Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Lucie Vondráčková sa prvýkrát vyjadrila ku kauze jej otca, ktorému hrozí basa!
Zdielať na

Lucie Vondráčková sa prvýkrát vyjadrila ku kauze jej otca, ktorému hrozí basa!

Archívna reportáž

Potvrdenie toho, že doma nie je nikto prorokom a najkomplikovanejšie bývajú práve rodinné vzťahy, je aj slávna rodina Vondráčkovcov. Začiatky sporov medzi Helenou Vondráčkovou (75) a jej bratom Jiřím Vondráčkom (72) siahajú do doby, keď sa Helena v roku 2003 rozhodla uzavrieť manželstvo s mužom s kontroverznou minulosťou, Martinom Michalom (64). Jiří neprišiel na ich svadbu a ani roky po nej sa ich vzťahy nezlepšili. Ba práve naopak.

​Manžel Heleny Vondráčkovej, Martin Michal, ju ako právnik chráni ako lev. Za jeho žaloby voči tým, čo ju podľa jeho názoru nejakým spôsobom poškodili, už pre ňu získal obrovské finančné kompenzácie. Podobne verí, že vyhrá spor aj v rámci kauzy okolo aktivistu Jana Šinágla (70) za jeho dlhodobé verejné ohováranie Heleny, no aj samotného Michala. Na základe súdneho rozhodnutia z roku 2018 im mal vyplatiť odškodné vo výške 700 000 korun. K plateniu sa ale nemal a Helenin brat Jiří Vondráček mu mal poradiť, ako sa vyhnúť exekúcii, ktorá mu hrozila.

Kvôli Šináglovmu neplateniu odškodného mu exekuovali dom, pozemky aj bankové kontá, z čoho bol, pochopiteľne, nešťastný. Helenin brat mu mal poradiť, aby sa zbavil majetku formou dobrovoľnej dražby. Na prípravu a realizáciu dražby mal Helenin brat nahovoriť aj ďalšieho známeho, hudobníka Miloša Horu, držiteľa dražobnej koncesie. Fiktívne mal dom vydražiť a vyplatiť Šinágla, aby si ho ten od neho aj s úrokmi kúpil späť. Paradoxne to všetko prezradil sám Jan Šinágl. Následne začiatkom júla Jiřího Vondráčka obžaloval štátny zástupca z Kolína za navádzanie k trestnej činnosti.

Helenka si život užíva, o ostatné sa stará jej ostrý manžel:

​Na túto kauzu, kvôli ktorej hrozia Jiřímu Vondráčkovi dva roky väzenia, sa po prvýkrát vyjadrila aj jeho slávna dcéra Lucie. "Ja by som iba povedala takú citáciu z krásného muzikálu Starci na chmelu. Ani sudy špiny nezašpinia čisté svedomie," vyjadrila sa pre Extra.cz citátom s jasným odkazom. Z jej slov je celkom jasné, že stojí na otcovej strane a o manželovi jej tety si zrejme nič dobré nemyslí. No konkrétne k týmto dvom už nič nepovedala a radšej prerušila rozhovor. Možno ozaj dobre spravila, ktovie, či by jej hneď nepristála od manžela jej tety nejaká žaloba za nepekné vyjadrovanie...

Helena a jej manžel tvoria zohraný tandem:

Najčítanejšie