Skoro jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Bendig slávi 10. výročie s priateľom, no jeho mama by radšej videla tehotnú Rómku!
Zdielať na

Bendig slávi 10. výročie s priateľom, no jeho mama by radšej videla tehotnú Rómku!

Archívna reportáž

Keď bol v roku 2009 spevák Jan Bendig (29) vo finále talentovej speváckej súťaže, mal iba pätnásť rokov a pociťoval veľkú trému. Veľkou oporou mu vtedy bola ďalšia finalistka, Monika Bagárová, s ktorou tvorili na pódiu pekný párik. Nič viac ale medzi nimi nikdy nebolo, lebo ako Honza rýchlo pochopil, viac ho priťahovali muži, čo ale dlho zatajoval. Trpel depresiami, neveril si, ba priznal aj to, že mal raz veľmi blízko k tomu, aby spáchal samovraždu. Podržal ho priateľ Lukáš a odvtedy je jeho oporou, aj láskou.

​Za dvanásť rokov od finále talentovej súťaže pre nádejných spevákov šoubiznisu sa stal jej finalista Jan Bendig ako jeden z mála, hviezdou na českej hudobnej scéne. Spočiatku sa to ale vôbec nezdalo byť reálne, už počas súťaže začali jeho problémy so záchvatmi paniky. "Bolo to tak, že som mal ťažko na hrudi, nemohol som dýchať, mal som studený pot, brneli mi ruky, pusa. Nevedel som, čo to je a bolo to vždy pri živom vysielaní, než ma zavolali na pódium," zveril sa pred časom pre Super.cz  Honza. Po súťaži začal vystupovať a zarábať ako spevák, ale zakrátko sa dostal na mizinu pre svoj ľahkovážny prístup k životu.

Navyše mal problém, keď si aj sám pred sebou potvrdil, že je gay. Stavy úzkosti sa u neho prejavovali v čoraz väčšej miere a ako spomínal v 13. komnate, boli to najťažšie chvíle v jeho živote. Bol tak zúfalý a bezmocný, že myslel aj na samovraždu. Našťastie ho podržal jeho dlhoročný priateľ Lukáš Rejmon (37) a vzal ho k lekárke, ktorá mu dokázala pomôcť. Po čase sa k nemu Lukáš nasťahoval a sú spolu doteraz, len byt vymenili za veľký rodinný dom.

Bendig aktuálne vypustil do sveta novú pesničku, blysol sa v nej aj Rytmus:

Honza mal obavy, ako jeho lásku prijme jeho rodina rómskeho pôvodu, pred ktorou svoju orientáciu dlho tajil. Lukáša ale napokon rodine predsa len rozhodol predstavil. "Hrozne som sa bál, že to rodina nepríjme, vzdajú sa ma, že nie som ich syn. Naopak, ma objali, dali mi svoju náruč a podporovali ma ve všetkom," zveril sa nedávno v gay bare na narodeninovej oslave, no priznal, že dokonalé to predsa len nie je.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Bendig (@bendigjan)

"Mama by bola spokojnejšia, keby som mal ženu a bola by to Rómka, najlepšie už tehotná, aby mala vnúčatá. Ale priviedol som gadža Lukáša, a aj tak ho majú radi. O necelé dva týždne spolu oslávime desiate výročie," priznal s dávkou humoru Janko. Je rád, že jeho vzťah s Lukášom, ktorý ho zastupuje aj ako manažér, je pevný a sú spolu šťastní. Bendig by už prijal aj dieťa, Lukáš ho zatiaľ brzdí a myslí skôr na jeho kariéru. No predsa len sa v jednom zhodujú - hneď, ako im to zákon umožní, vstúpia do manželstva!

Najčítanejšie