Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Slávny český spevák sníva o svadbe s partnerom, registrácia im nestačí!
Zdielať na

Slávny český spevák sníva o svadbe s partnerom, registrácia im nestačí!

Zdroj: instagram/PV

Už roky nie je v českej spoločnosti žiadne tabu hovoriť o vzťahoch dvoch partnerov rovnakého pohlavia, funguje tam aj registrované partnerstvo. Aktuálne sa ale schyľuje k významnej novelizácii zákona o matrikách, keď budú môcť partneri rovnakého pohlavia uzavrieť aj manželstvo. Teší sa na to aj spevák Pavel Vítek (60) s partnerom Janisom Sidovským (55).

Vo viacerých európskych štátoch je už dávnejšie samozrejmosťou, že do manželského zväzku môžu vstúpiť aj osoby rovnakého pohlavia. Zatiaľ čo sa počet klasických manželstiev vo svete všeobecne znižuje, v radoch homosexuálnych párov je o to, ako sa zdá, čoraz väčší záujem. Na takúto možnosť netrpezlivo čakajú aj v Česku, kde bude zrejme zakrátko legislatíva umožňovať aj takéto manželstvá. Medzi tými, čo sa nemôžu dočkať, je aj spevák Pavel Vítek s partnerom Janisom Sidovským. Patria k najstabilnejším párom v českom šoubiznise.

Prežili spolu vyše 30 rokov v spoločnej domácnosti aj pri práci a medzitým sa stali aj registrovanými partnermi. Pozorne sledujú, ako dopadne návrh novely zákona o matrikách, ktorý nedávno snemovňa podporila a poslala do druhého sčítania. Veľmi radi by sa stali aj manželmi."Ja dúfam, že sa budeme konečne môcť po tých 36 rokoch vziať. My sme uzavreli partnerstvo, ale to je len, že môžete za partnera chodiť na poštu, dostanete informácie o zdravotnom stavu, ale to je všetko. Je správne, aby bolo manželstvo pre každého, kto má záujem žiť v trvalom vzťahu," uviedol Janis Sidovský pre Super.cz.
O svadbe spieval Pavel už pred rokmi, pozrite si klip k piesni Má svůj den z roku 1986:

Vítek so Sidovským boli prvým celebritným párom, ktorý v Česku podpísal registrované partnerstvo krátko po tom, čo táto možnosť vstúpila do platnosti. Po ich registrácii partnerstva na Karlštejne nasledovala ešte v roku 2006 veľkolepá oslava s veľkým počtom hostí, ktorí ich prišli podporiť. Nemálo ich bolo aj zo šoubiznisu, kde obaja pôsobia dlhé roky. "Keď sme uzatvárali partnerstvo, tak sme mali 300 hostí, tu na Karlštejne. Spieval tu Karel Gott (✝80), Ilona Csáková (52), Eva Pilarová (✝80), Monika Absolonová (46). Boli tu herci, herečky. Priviezol nás starý Bentley z roku 1952, tak to už asi nezopakujeme, alebo že by sme povedali Diane Ross, aby prišla zaspievať," zaspomínal s humorom Janis na nezabudnuteľné chvíle s hosťami, z ktorých sa už dvaja na nich pozerajú zhora. Niet ale pochýb, že ak sa homosexuálom umožnia tradičné sobáše, "Vítkovci" to rozhodne s veľkou slávou radi absolvujú.
Pavel žije už viac ako 30 rokov harmonickom vzťahu s partnerom Janom:
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pavel Vítek (@pavelvitekofficial)

Súvisiace články

Najčítanejšie