Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Toxické vzťahy v Bratislave? Curly Simon má jasno!
Zdielať na

Toxické vzťahy v Bratislave? Curly Simon má jasno!

Toxické vzťahy - do tejto citlivej témy sa pustili mladí slovenskí umelci, Matej Turcer, Curly Simon a Marko Damian. K ich aktuálnej novinke už stihli nakrútiť aj videklip.

​Jeden spravil hudbu, druhý dodal text. Simon Štubniak a Matej Turcer tvoria skutočne zohranú dvojku. Simonovi stačilo vypočuť si Matejovu hudbu a už to išlo. "Mne hneď napadol ten text, mali sme stretnutie v štúdiu a Markovi sme púšťali všelijaké tracky," hovorí Curly Simon o momente, keď ich Marka Damiana okamžite ohúrila pesnička so zvláštnym názvom - Sople.

​​Dotiahnuť "nástrel" pesničky do jej finálnej podoby ale nie je len tak. "Marko je v tomto veľký profesionál, dáva si záležať, ale on robí skôr rap, my zase skôr inštrumentálnu hudbu, hráme sa so synťákmi, takže ten proces je určite iný," opisuje Simon spoluprácu troch tvorivých ľudí, no priznáva, že s Matejom sú tak trochu "pankáči" a majú radi tak trochu "špinu", teda drobné chyby v pesničkách, ktoré im dodávajú autenticitu.

Pesnička Sople je situovaná do Bratislavy, zo života mladých ľudí. "Myslím, že ten, kto sa v tom má nájsť, tak sa nájde a pochopí to," konštatuje mladý Bratislavčan Simon. No zároveň pomerne nepresvedčivo tvrdil, že nejde o konkrétnu situáciu, ale záhadne dodal, že keby chcel, našiel by v tom aj konkrétne situácie. Napokon, ako azda väčšina mladých, pre ktorých je tvorba Simona, Mateja a Marka určená.

Simon tvoril pôvodne len v angličtine:

Pre ženu

Najčítanejšie