Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pred časom zmizol Müller z pódií, teraz sa konečne ukázal! No pohľad na neho bolí
Zdielať na

Pred časom zmizol Müller z pódií, teraz sa konečne ukázal! No pohľad na neho bolí

Archívna reportáž

Je známe, že už roky trpí spevák Richard Müller (61) rôznymi zdravotnými neduhmi. V roku 2006 dokonca kvôli tomu ohlásil koniec speváckej kariéry, čo sa napokon, našťastie, nestalo. Zatiaľ čo vtedy súviseli jeho problémy najmä s jeho pošramotenou psychikou, od začiatku tohto roku má pre zmenu trápenie s bolesťou po úraze nohy. Musel preto odložiť viaceré koncerty a turné k vlani vydanému albumu Čierna labuť, biela vrana. 

​Pre veľmi silné bolesti nohy musel spevák Richard Müller odložiť avizované koncerty v Nitre a Žiline na január, potom zas na február a nakoniec na apríl, keď sa už konečne aj zrealizovali. Za presun sa ospravedlňoval na sociálnej sieti fotkou z nemocničnej postele s ortézou, obklopený prístrojmi. "Tak som sa na vás tešil a takto to dopadlo. Neuvidíme sa najmenej šesť týždňov. Prajem vám pevné zdravie, pretože to je to najdôležitejšie," oslovil svojich fanúšikov začiatkom februára a nezabudol pritom poďakovať zdravotníkom, ktorí ho dávali dokopy.

Po dvoch týždňoch liečby Richardovej zranenej nohy sa ukázalo, že bude nutná operácia. Ako potom uviedol na Facebooku aj zdroj z jeho blízkosti, všetko prebehlo v poriadku a Rišo pokračuje v zotavovaní. "Prípravy na tohtoročné koncerty pokračujú a už čoskoro oznámime konkrétne termíny tohtoročného turné s názvom Čierna labuť, biela vrana tour 2023," oznámil vtedy zdroj zároveň s dobrou správou o úspešnej operácii nohy. Müller sa už cíti lepšie napriek ešte stále pretrvávajúcim bolestiam a pokračuje v koncertovaní tak, ako sľúbil, hoci vidno, že bojuje s bolesťami a empatickí fanúšikovia nepochybne veľmi súcitia.

Richard niesol ťažko obdobia lockdownov, koncertuje rád:

​Na charitatívnom galavečere fondu Be Charity Báry Nesvadbové zaspieval v Prahe. Rád podporil bez nároku na honorár cieľ fondu darovať všetok výťažok z dražby, ktorá sa tam konala, na rehabilitáciu konkrétnych detí, ktoré majú vážne problémy. Zveril sa pritom aj o jeho ďalších vystúpeniach a koncertoch. "My hráme intenzívne, nerušili sme žiadne koncerty. Ja na pódiu sedím a celé leto máme plné koncertov, takže, fanúšikovia, príďte," pozval všetkých priaznivcov vo vyjadrení pre Super.cz.

Aktuálne má za sebou spoluprácu s úspešnou českou speváčkou:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Emma Smetana (@emmasmetana_music)

Posťažoval sa však na zranenú a operovanú nohu. "Stále to výrazne bolí. Musím mať teda voľnejší režim," vysvetľoval. Za to, že sa napriek tomu rozhodol vystupovať, sú mu zaiste fanúšikovia veľmi vďační, mnohí mali obavy, či sa nerozhodne s koncertovaním seknúť. Našťastie, nestalo sa a v roku 2023 vstupuje Richard Müller do neuveriteľnej 40. koncertnej sezóny. Či postojačky alebo posediačky, Richarda sa dá počúvať v akejkoľvek polohe.

Pre ženu

Najčítanejšie