Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šariš aréna pevnou súčasťou Dobrého festivalu! Mega mená na pódiu už čoskoro!
Zdielať na

Šariš aréna pevnou súčasťou Dobrého festivalu! Mega mená na pódiu už čoskoro!

Archívna reportáž

Trinásty ročník multižánrového DOBRÉHO FESTIVALU sa bude konať 9. - 10.6.2023. Organizátori zverejnili program jednotlivých pódií a okrem bohatej hudobnej nádielky sa návštevníci môžu tešiť aj na známe relácie TV JOJ naživo! Príde DUB FX, DJ FRESH, THERION, THE ANIMALS, DRUGA RIKA a samozrejme aj domáci IMT SMILE! Vystúpenia sa budú konať na viacerých pódiách rozmiestnených po celom areáli prírodného kúpaliska Delňa. Postupne si ich predstavíme! Dnes o pódiu s názvom „Šariš aréna“.

ŠARIŠ ARÉNA je rockovejšie a alternatívnejšie zamerané pódium, ktoré však „dobrofestivalovo“ víta fanúšikov všetkých hudobných štýlov. Program sa strieda s Dobrá hudba pódiom tak, že sa navzájom nerušia, a pritom sú len pár krokov od seba.

Do sveta mýtov a povestí všetkých pozýva švédska metalová legenda Therion, ktorá sa od svojich deathmetalových začiatkov postupne prepracovala až k symphonic-metalu súčasnosti.

Ďalším zahraničným hosťom je legendárna kapela The Animals, ktorá patrí k najznámejším britským kapelám a ovplyvnila hudobný svet na celé dekády. V roku 1994 boli uvedení do Rock´n ´Rollovej siene slávy. Do Prešova prinesú členovia The Animals and Friends pod taktovkou zakladajúceho člena, bubeníka Johna Steela, svoj drsný bluesový sound a piesne, ktoré balansujú na pomedzí rocku a popu. Ich verziu skladby “House of the Rising Sun”, s nezabudnuteľným organovým sólom, pozná snáď každý.

Z Ukrajiny príde fanúšikov pozdraviť Druga Rika. Druga Rika je na scéne už viac ako 27 rokov a postupne sa stala jednou z najúspešnejších ukrajinských rockových kapiel.

Kapela Gladiator je na scéne už viac ako 30 rokov a po dlhšom čase opäť zavíta aj na Dobrý festival. V Šariš aréne ďalej zahrajú Chiki liki tu-a, pozvanie prijal aj ČAD, Perversity, Gloom a Symfobia.

Najčítanejšie