Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dobrá hudba na Dobrom festivale!
Zdielať na

Dobrá hudba na Dobrom festivale!

Archívna reportáž

Trinásty ročník multižánrového DOBRÉHO FESTIVALU sa bude konať 9. - 10. 6. 2023. Organizátori zverejnili program jednotlivých pódií a okrem bohatej hudobnej nádielky sa návštevníci môžu tešiť aj na známe relácie TV JOJ naživo! Príde DUB FX, DJ FRESH, THERION, THE ANIMALS, DRUGA RIKA a samozrejme aj domáci IMT SMILE! Vystúpenia sa budú konať na viacerých pódiách rozmiestnených po celom areáli prírodného kúpaliska Delňa. Postupne si ich predstavíme! Dnes o pódiu s názvom „Dobrá hudba“.

Dobrá hudba je farebné pódium plné hudby rôznych žánrov. Situované je pri „legendárnom strome“, ktorý sa nachádza aj v logu Dobrého festivalu. Je vždy plné exkluzívnych vystúpení  špičkových slovenských aj zahraničných hudobníkov a inak tomu nebude ani v roku 2023.

Slnko z Austrálie prinesie megatalentovaný spevák/rapper/hudobník DUB FX, ktorý začínal ako pouličný umelec a postupne sa vypracoval na hviezdu svetového formátu. V roku 2008 sa dostalo na youtube video z ulice, na ktorom spieval pesničku Love Someone. Krátko na to sa stalo virálnym a jeho svetová kariéra začala naberať na obrátkach. Je známy svojím talentom tvoriť hudbu za pomoci svojich úst a hlasu v kombinácii s rôznymi elektronickými nástrojmi. Priamo na koncerte tak „vznikajú“ songy, ktoré sú prierezom štýlov od drum&bassu, cez reggae, hip-hop či dubstep. Na konte má 8 albumov. Jeho vystúpenia sú jedinečné, prekvapivé a energické.

Domáceho miláčika IMT Smile netreba ani predstavovať, i keď Prešovčanom tento rok po prvý krát zahrá svoj koncert v novej zostave a s aktualizovaným hudobným programom. IMT Smile nedávno nahrávali nové pesničky v Birdland studios. Energia, ktorá vzniká na koncerte tejto kapely na domácej pôde je vždy obrovská a právom patrí k vrcholom festivalu.

Prešovské farby zastúpia aj kapely Heľenine oči a Komajota. Na Dobrej hudbe vystúpi tiež SIMA, Zuzana Smatanová, či Akustika.

Pre ženu

Najčítanejšie