Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hviezdny spevák priznal, že sa jeho stav zhoršuje! Zrejme bude musieť ukončiť kariéru!
Zdielať na

Hviezdny spevák priznal, že sa jeho stav zhoršuje! Zrejme bude musieť ukončiť kariéru!

Zdroj: Instagram/LC

O čo viac mu nadelil osud na hlase a talente, o to viac mu ubral na telesnej schránke. Škótsky spevák Lewis Capaldi (26) bombarduje rádiá jedným hitom za druhým, no je tu reálna možnosť, že svoju fantasticky rozbehnutú kariéru bude musieť ukončiť.

​To, že nie je práve krásavec, doháňa Lewis vtipom a šarmom, no predsa len si nedokáže poradiť so všetkým. Trpí Tourettovým syndrómom, keď jeho telo kedykoľvek zasiahnu nekontrolovateľné tiky. Stalo sa mu to aj vo februári na koncerte vo Frankfurte nad Mohanom pred tisícmi fanúšikov. Tí vtedy jeho aj celý svet dojali, keď namiesto neho pieseň bezchybne dospievali.

No takto si Lewis svoju kariéru nepredstavuje. "Ak sa to dostane do bodu, keď si spôsobím nenapraviteľné škody, skončím. Nerád preháňam, ale je veľmi reálna možnosť, že budem musieť hudbu zabaliť," povedal spevák v rozhovore pre londýnske noviny Times.

Takto spievali fanúšikovia namiesto Lewisa, ktorým zmietali tiky:

Je krutou iróniou osudu, že Lewisovi zhoršuje stav to, čo má najradšej. "Toto mi spôsobuje len tvorba hudby. Inak môžem byť v poriadku celé mesiace. Takže je to zvláštna situácia. Momentálne mi to za ten kompromis stojí," hovorí spevák, ktorý stojí na vážnom rázcestí. Dodal, že jeho tiky sa v poslednom čase "dosť zhoršujú", keď vystupuje na pódiu. "Snažím sa cez to dostať. Ak sa mi to nepodarí, som v háji," povedal.

Lewis si rád robí žarty zo svojho vzhľadu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lewis Capaldi (@lewiscapaldi)

Spevákovi diagnostikovali Tourettov syndróm v roku 2022, ale v septembri sa na Instagrame podelil s fanúšikmi o myšlienku, že si svoje tiky všimol už v roku 2018. "Najhoršie na tom je, že keď som vzrušený, mám to, keď som v strese, mám to, keď som šťastný, mám to. Stáva sa to stále," priznal úprimne, že syndróm sa ozýva vo chvíľach, keď je to najmenej vhodné. Dokonca si nechal do ramena pichnúť botox v snahe zmierniť tiky – svojim fanúšikom povedal, že je to občas aj bolestivé. "Vyzerá to oveľa horšie, ako to je. Niekedy je to dosť nepríjemné... ale prichádza to a odchádza," snaží sa povzniesť nad túto neradostnú súčasť života. Azda sa podarí dostať syndróm pod kontrolu natoľko, že Lewis neprestane spievať, bola by to obrovská škoda.

Pre ženu

Najčítanejšie