Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
TOTO fanúšikovia od Ewy Farny nečakali! Novinkou mnohých poriadne nahnevala!
Zdielať na

TOTO fanúšikovia od Ewy Farny nečakali! Novinkou mnohých poriadne nahnevala!

Archívna reportáž

Voči svojim fanúšikom vždy veľmi ústretová speváčka Ewa Farna teraz mnohých zaskočila. Prekvapila totiž exkluzívnou ponukou iba pre tých, ktorí si priplatia. Založila si na platforme Patreon účet, ktorý bude mať prémiový obsah, čo je vo svete šoubiznisu bežné. Viacerých jej fanúšikov tým ale nahnevala.

​Nepochybne sú totiž medzi nimi takí, ktorí si to nemôžu finančne dovoliť, a preto sa cítia byť ukrivdení. Nevyzerá však, že by preto Ewa od tohto svojho zámeru upustila a snažila sa to všetkým vysvetliť. Z príspevku na sociálnej sieti, kde Ewa Farna oznamuje s nadšením, že si založila účet na Patreone, ktorý umožňuje umelcom poskytovať fanúšikom exkluzívny prístup k ich tvorbe a hlbšie sa prepojiť s komunitou, vidieť že z toho má veľkú radosť. Zrejme ju preto zarazila kritika a výhrady niektorých jej fanúšikov.

"Je mi to ľúto, pretože nemám peniaze na mesačné predplatné. Roky chodím na koncerty a podporujem ťa celým svojím srdcom, ale trochu ma bolí, že keď nezaplatím, budem tak nejako vylúčená z komunity, ktorú mám naozaj rada," ohradila sa jedna z nich. Pritom za predplatné na Patreone členovia budú môcť zažiť virtuálne párty, live streamy, nazrieť do backstage, zúčastniť sa súťaží, osobného stretnutia s Ewou, či kúpiť si niečo z limitovanej ponuky.

Ewa má poľské korene, no práve poľských fanúšikov nahnevala najviac:

​Najviac výhrad v komentároch mali fanúšikovia z Poľska. "V Česku sa deje skoro všetko, v Poľsku prakticky žiadne koncerty, ticho na sociálnych sieťach," argumentoval niekto spoza severných hraníc. Pre dvojnásobnú mamičku malých detí iste nie je jednoduché zvládať toľko koncertov ako kedysi. Jej manžel, hudobník a gitarista Martin Chobot, sa nedávno rozhodol po rokoch z jej kapely odísť, na druhej strane tak má aspoň oporu a pomoc v prípade, keby brala so sebou na koncert aj deti. No fanúšikovia budú musieť byť ešte nejaký čas trpezliví, kým začne Farna s vystupovaním naplno.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ewa Farna (@ewa_farna93)

Určite by ale nechcela, aby prišla o svoju veľkú fanúšikovskú základňu, veď práve Patreon umožňuje väčší kontakt s ňou a jej tvorbou. "Môžete byť fanúšikmi aj bez predplatného.Toto nie je jediná možnosť ako podporiť svojho tvorcu. Či už niekto chce, alebo nechce byť súčasťou, oboje je v poriadku. Nie je to tak, že bez toho nemôžeš byť fanúšikom. je to tiež podpora organizácii EwaFest, ktorú chceme založiť. Prvýkrát za šestnásť rokov som sa rozhodla nehrať vonku, dôvodov je veľa, ale to neznamená, že nepracujem na poľských piesňach alebo plánoch," vysvetľovala najmä fanúšikom z Poľska a snáď to pochopili. Zas nedá sa čudovať ani Ewe, že skúša rozšíriť pole pôsobnosti aj týmto smerom.

Najčítanejšie