Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Smutná správa z Česka! Po Gottovi a Pilarovej zomrela ďalšia hviezda zlatej éry!
Zdielať na

Smutná správa z Česka! Po Gottovi a Pilarovej zomrela ďalšia hviezda zlatej éry!

Zdroj: pexels.com

Ešte pred pár dňami prosila dcéra slávnej českej speváčky Nadi Urbánkovej ľudí, aby sa za jej mamu modlili. Bola vo vážnom stave v nemocnici, keď sa k jej boju s rakovinou pridružil aj covid. Žiaľ, tento boj už Urbánková nedokázala vyhrať, vo veku 83 rokov skonala.

​Smutnú správu o skone milovanej matky priniesla na Facebooku jej jediná dcéra, Jana Fabiánová. "S nekonečnou bolesťou v srdci s vami musím zdieľať tú najsmutnejšeiu správu. Moja milovaná mamička, speváčka, herečka a päťnásobná Zlatá slávica, Naďa Urbánková, zomrela včera večer vo veku 83 rokov na komplikácie spojené s rakovinou a nedávno prekonaným ochorením covid-19," znela bolestná správa.

Dcéra zosnulej pridala aj informáciu o okolnostiach posledného výdychu skvelej umelkyne, aj so srdcervúcim vyznaním: "Zomrela v spánku, bez bolesti. Menom celej našej rodiny ďakujem za súcit a prosím o možnosť vyrovanť sa s touto zdrvujúcou správou v súkromí. Ďakujem Ti za všetko, mamička moja. Milujem Ťa navždy. Tvoja Jana."

Urbánková, rodným menom Balabánová, sa už roky potýkala so zdravotnými problémami spôsobenými najmä rakovinou. Tá narušila jej lymfatický systém, čo spôsobilo mnohé naviazané komplikácie, ako píše Blesk.cz. Niesla si však so sebou aj temné tajomstvo z detstva, keď ju zneužíval vlastný otec, čo do značnej miery poznačilo aj jej vzťahy s mužmi. Rozviedla sa s Karlom Urbánkom, pre Šafránkovú ju opustil Josef Abrhám, samovraždu spáchal jej tretí partner, ku krachu ju priviedol jej druhý manžel a stroskotalo aj jej tretie manželstvo s hercom Janom Nemejovským.

No kariéru mala napriek všetkým ranám osudu, no možno tak trochu aj vďaka nim, skvostnú. Prvého zlatého slávika získala v roku 1972 a potiahla päťročnú šnúru. Zažiarila aj v slávnych filmoch Kdyby tisíc klarinetů, Zločin v dívčí škole, Ostře sledované vlaky, Skřivánci na niti či Na samotě u lesa. Medzi jej najväčšie pesničkové hity patria Vilém peče housky, Svatební průvod či Dávám ti dar, skvelú kariéru zaznamenala aj v divadle Semafor.

Najčítanejšie