Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hviezdna speváčka v náručí transgender muža! Reakcie ľudí sú jasné!
Zdielať na

Hviezdna speváčka v náručí transgender muža! Reakcie ľudí sú jasné!

Archívna reportáž

Ako je už zvykom, ani v najnovšom klipe nesklamala americká speváčka Taylor Swift (33) svojich fanúšikov, zvyknutých na ich nevšedné umelecké stvárnenie. No tentokrát jej krása a filmárske umenie neboli všetko, čím klip zaujal. Taylor je známa bojovníčka za práva menšín, vrátane LGBTIQ+. A teraz spravila skutočne veľké gesto.

​Taylor patrí už roky k najobľúbenejším americkým speváčkam. Nový videoklip Lavender Haze (Levanduľový opar), ktorý zverejnila pred pár dňami, iste k jej úspechu prispeje ešte viac. Potešila ním aj veľkú komunitu LGBTIQ+, ktorá má čoraz väčšiu podporu širokej verejnosti.  Za to, že v ňom dala možnosť účinkovať transgender modelovi Laith Ashleyovi De La Cruzm ktorý stvárňuje jej priateľa, zožala veľké ovácie a aj samotný Laith vyjadril Taylor vďaku. "Ďakujem, že si mi umožnila zahrať si malú úlohu v tvojom príbehu," napísal Ashley na Instagrame. "Si úžasná a toto je zážitok, na ktorý nikdy nezabudnem. Bolo to naozaj magické," dodal s tým, že jej rozprávačské schopnosti ho naďalej nechávajú "v úžase, inšpirácii a nádeji". "Ďakujem aj zato, že si spojenec. Na reprezentácii záleží. LÁSKA VŽDY ZVÍŤAZÍ," vyjadril Laith, ktorý sa narodil ako žena. 

Laith Ashley začal v roku 2014 so svojou premenou na muža a v roku 2015 podstúpil aj operáciu. Podľa jeho životopisu na IMDB bol prvým transgender mužom, ktorý sa objavil v kampani spoločnosti Diesel. Predtým, ako sa stal modelom a hercom, bol poradcom pre mladých ľudí bez domova v New Yorku. Ashley sa objavil aj vo filme Pose a vo videoklipe k piesni drag queen Manily Luzon That's a Man Maury. Účinkoval aj v reality šou Strut. V klipe Lavender Haze, ktorý Swift aj režírovala, spolu ležia v posteli, tancujú na večierku vo fialových oblakoch oparu, objímajú sa a skutočne nikto by nepovedal, že ten mužný chlapík bol ešte pred pár rokmi ženou.

V novom klipe Taylor Swift si zahral jej partnera transrodový muž Laith: 

Po zverejnení klipu na sociálnych sieťach speváčku zasypali ďakovné komentáre. "Ďakujeme, že reprezentuješ všetkých trans a si súčasťou histórie nás všetkých. Krásny videoklip," napísal jeden z komentujúcich a v podobnom duchu sa niesli aj ďalšie. Taylor vo videoklipe ale pridala aj odkaz pre jej priateľa Joea Alwyna (31), s ktorým sú spolu od roku 2016, keď do jej vinylového albumu Midnights s piesňou Mastermind z roku 2022 vložila súhvezdie svojho a jeho znamenia zverokruhu (Strelec a Ryby). Svoj vzťah si však pred verejnosťou obaja veľmi chránia, niet pochýb, že aj preto sa dovtedy pomerne prelietavej Taylor, ktorá randila s mnohými hviezdami, tento vzťah úspešne trvá už siedmy rok.

Pri pohľade na Laith je ťažké uveriť, že bol kedysi žena: 

Súvisiace články

Najčítanejšie