Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Obrovský žiaľ v kapele IMT Smile! Jeden z členov skupiny podľahol zákernej chorobe
Zdielať na

Obrovský žiaľ v kapele IMT Smile! Jeden z členov skupiny podľahol zákernej chorobe

Archívna reportáž

IMT Smile mali vždy šťastie na skvelú zostavu, platilo to aj o Petrovi

Jedna z najúspešnejších slovenských kapiel zverejnila na sociálnej sieti tú najsmutnejšiu správu. Vo veku 27 rokov odišiel na večnosť basgitarista Peter Bartoník.

Hoci je jasné, že najväčšou hviezdou kapely je spevák Ivan Tásler a obrovský podiel na úspechu má aj jeho brat Miro, s ktorým dokopy tvoria tri písmenká v názve skupiny, kde by boli bez ostatných muzikantov po boku. Každá kapela je živý organizmus, kde je potrebný každý jeden člen. Žiaľ, IMT Smile má už o jedného menej.

Ešte v lete prosili na sociálnych sietí fanúšikov o darovanie krvi pre svojho "basáka". "Možno ste si všimli, že na koncertoch od 29.7. s nami na pódiu chýba náš najmladší člen kapely, Peťo Bartoník. Peťovi, žiaľ, diagnostikovali onkologické ochorenie. Je hospitalizovaný v nemocnici a postupuje liečbu," zverili sa s tou najťažšou správou o kolegovi, ktorý ešte nebol na svete, keď kapela vznikla.

Žiaľ, už je jasné, že ani tá najväčšia snaha nepomohla a nestal sa zázrak. "Dnes nás bolestivo zasiahla strašne smutná správa. Náš priateľ, kamarát, basgitarista Peťo Bartoník prehral svoj boj o život vo veku 27 rokov. Je nám to nesmierne ľúto, bude nám všetkým veľmi chýbať. Myslíme na Tvojich rodičov, sestry a všetkých, ktorí Ťa mali radi tak ako my," napísali členovia kapely na Facebook tie najťažšie slová.

"Peťo, si skvelý chlapec a ďakujeme Ti za to, že si bol súčasťou našich životov. Spomienka na Teba nám tu ostáva aj v piesňach, ktoré si mal tak rád. Pri ich nahrávaní a koncertovaní sme spolu prežili množstvo nádherných chvíľ. Ďakujeme Ti. Odpočívaj v pokoj," vzdali hold zosnulému mladému a talentovanému kamarátovi, ktorý odišiel príliš skoro.

Najčítanejšie