Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
TOTO spojenie bolo odsúdené na úspech! Kandráčovci a Čechomor dosiahli mega hodnotenie!
Zdielať na

TOTO spojenie bolo odsúdené na úspech! Kandráčovci a Čechomor dosiahli mega hodnotenie!

Archívna reportáž

Na oboch stranách rieky Moravy sa nájde stále veľa ľudí, ktorí majú radi poriadnu ľudovú muziku. A čo môže byť lepšie, ako spojenie tradičného a moderného - čo veľmi správne pochopili aj naši východniari Kandráčovci a české zoskupenie Čechomor. A keď sa tieto tvorivé partičky spojili, bolo jasné, že to bude veľký úspech.

​Neuveriteľných 14 ľudí tvorí spojenie Kandráčovcov a Čechomoru, čo veľmi trefne okomentoval uznávaný český portál o hudbe Headliner.cz. "Česko-slovenská partia pripomínala rozbehnutý parný valec, ktorý v rýchlych tempách drví všetko, čo mu príde pod ruku. Z hudby je cítiť vzrušujúca silaa, nadšenie, priateľstvo a porozumenie medzi súbormi, rovnako ako muzikantské majstrovstvo. A keď príde na zborové vokálne party, je to akoby obe kapely spolu hrali odjakživa," zhodnotili spoločné minuloročné vystúpenie "Kandráčomoru".

A práve tento koncert v českom Telči kapely aj nahrávali a vydali ako spoločný album. "Pre obe kapely sú kľúčovým nástrojom husle, v oboch prípadoch v rukách vynikajúcich muzikantov Karla Holasa a Ondreja Kandráča. Ich dialógy i unisoná sú ozdobou albumu," pokračovali v mimoriadne lichotivom hodnotení kritici z českého portálu. 

Malá ochutnávka, ako to spolu kapelám ladí:

Síce spomenuli, že najväčší zážitok je vždy počúvať takéto spojenia na živom koncerte, no predsa sa album Kandráčomor dočkal skutočne excelentného hodnotenia - 80 percent. A to je záruka, že rozhodne stojí za vypočutie tak tými, ktorí Kandráčovcov či Čechomor zbožňujú aj zvlášť, ale určite aj tými, ktorí si možno ešte k tomuto hudobnému štýlu cestu len hľadajú. Práve Kandráčomor má potenciál získať si srdcia každého.

Pre ženu

Najčítanejšie