Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Šokujúca smrť slávneho muzikanta! Ešte prednedávnom stál na pódiu s Johnnym Deppom!
Zdielať na

Šokujúca smrť slávneho muzikanta! Ešte prednedávnom stál na pódiu s Johnnym Deppom!

Zdroj: pexels.com

V stredu večer obletla svet šokujúca smutná správa. Jeden z najlepších muzikantov sveta, gitaorvý virtuóz Jeff Beck, zomrel vo veku 78 rokov v utorok v nemocnici po boji s bakteriálnou meningitídou.

​Smutnú správu si prečítali fanúšikovia britskej hviezdy na Instagrame: "V mene jeho rodiny sa s hlbokým zármutkom delíme o správu o odchode Jeffa Becka. Po náhlom ochorení na bakteriálnu meningitídu včera pokojne zomrel. Jeho rodina prosí o súkromie, kým sa vyrovná s touto obrovskou stratou."

Beck sa preslávil v 60. rokoch minulého storočia v skupine The Yardbirds, kde hral po boku Jimmyho Pagea, člena skupiny Led Zeppelin. Neskôr si vybudoval vlastnú kariéru a je považovaný za jedného z najvplyvnejších gitaristov svojej generácie. Vďaka svojim jedinečným sólam vyslúžil prezývku "gitarista gitaristov".

Jeff Beck a Johnny Depp s ich hitom Isolation:

Beck bol dvakrát uvedený do Rockovej siene slávy a jeho hudobná kariéra trvala neuveriteľných 50 rokov. V roku 1967 gitarista založil skupinu The Jeff Beck Group a vytvoril spojenectvo rockovej kráľovskej rodiny, ktorej členmi boli Rod Stewart, Ronnie Wood a bubenícka ikona Cosy Powell. Najviac ho preslávil hit "Hi Ho Silver Lining", ktorý sa dostal na 14. miesto britskej hitparády.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jeff Beck (@jeffbeckofficial)

Beck bol taký talentovaný, že sa v roku 2010 povrávalo, že si každý zo svojich "posvätných" prstov poistil na 700 000 libier. V roku 2015 časopis Rolling Stone zaradil tohto virtuózneho gitaristu na piate miesto v zozname "100 najväčších gitaristov", ktorí kedy žili. Minulý rok absolvoval turné po Veľkej Británii s Johnnym Deppom, pričom spoločne vydali singel "Isolation". Naposledy bol po boku Deppa vyfotografovaný v októbri po vystúpení na newyorskom kanáli SiriusXM, vtedy sa ešte tešil dobrému zdraviu. O to viac je správa o jeho skone šokujúca, ako je zjavné aj s komentárov pod smutným oznámením na Instagrame, kde tomu mnohí odmietajú uveriť.

Takto si Beck struhol duet jeho najslávnejšej piesne s Ericom Claptonom:

Pre ženu

Najčítanejšie