Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Za dobrotu... Chránil psov Lady Gaga vlastným telom, tá ho odstrihla od pomoci, musí pýtať od cudzích!
Zdielať na

Za dobrotu... Chránil psov Lady Gaga vlastným telom, tá ho odstrihla od pomoci, musí pýtať od cudzích!

Archívna reportáž

Na koniec februára v roku 2021 iste nikdy nezabudne Ryan Fischer, ktorý vtedy venčil v LA troch francúzskych buldočkov Lady Gaga. Práve pre nich ho napadol a postrelil člen gangu zlodejov psov. Útočníci potom utiekli, pričom stihli ukradnúť dvoch psov, Kojiho a Gustava. Lady Gaga (36) vtedy nakrúcala v Ríme a nazvala Fischera hrdinom. Ten bol po útoku prevezený do nemocnice, kde bojoval o život a doteraz si nesie následky. Okrem psychických a zdravotných, ho postihli aj finančné problémy. No Gaga už asi na vďačnosť zabudla.

​Po únose psov sa Lady Gaga rozhodla ponúknuť 500 tisíc dolárov za ich nález a vzápätí ich na policajnú stanicu priniesla jedna žena, ktorá ich údajne našla priviazaných na ulici. Cez ňu sa policajti dostali na stopu piatich únoscov, ktorí sa špecializovali práve na kradnutie francúzskych buldočkov, aby ich ďalej predávali. Únoscovia boli obvinení z pokusu o vraždu a ozbrojenej lúpeže. Jeden z obvinených, James Howard Jackson (20) bol odsúdený na 21 rokov väzenia, ako uviedla v pondelok prokuratúra okresu Los Angeles. V rámci dohody sa priznal "k jednému pokusu o vraždu a spôsobeniu veľkého ublíženia na zdraví po predchádzajúcemu útoku", stálo vo vyhlásení.

Napadnutý Ryan akoby len zázrakom prežil zranenia, keď mu v noci v nemocnici prudko klesal krvný tlak. Po svojej rehabilitácii s vďakou spomínal: "Gaga bola pre mňa veľkou oporou. Veľmi mi pomohla. Bola mojou priateľkou a po tom, čo ma napadli, priletela za mnou moja rodina, prileteli za mnou traumatológovia a celé mesiace som zostal v jej dome, zatiaľ čo ma utešovali priatelia a bola okolo mňa ochranka." Ryan hovoril aj o tom, akú daň si zranenia vybrali na jeho duševnom a fyzickom zdraví. Tvrdil, že lupiči neukradli len psy, ale aj jeho živobytie, lebo kvôli fyzickým zraneniam už nepracuje pre Lady Gaga, pričom táto práca a psy mu chýbajú.

Krádež psov Lady Gaga zaplnila v roku 2021 titulky médií po celom svete:

​Bol vraj preto šesť mesiacov po incidente nútený založiť si účet GoFundMe, aby si mohol dovoliť zaplatiť asistentov a pre nedostatok peňazí sa musel vysťahovať aj z domu, kde býval, píše portál PageSix. Nie je jasné, v ktorom okamihu sa Fischer začal cítiť "bez podpory". Jeho asistentka Elisha Ault však pre Rolling Stone uviedla, že podpora ich bývalej zamestnávateľky sa nikdy nedostavila v plnej miere. "Podporovala ho na diaľku - bolo tam veľa ubezpečujúcich slov, ako napr: "Áno, ničoho sa nebojte, my sa o vás kompletne postaráme," povedala s tým, že podpora sa však nezrealizovala.

Na Ryana, ktorý bránil dvoch chlpáčov Lady Gaga útočník niekoľkokrát vystrelil, akoby zázrakom však útok prežil: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa TODAY (@todayshow)

"Nikto sa naozaj neunúval prísť za ním, porozprávať sa s ním alebo s ním nadviazať kontakt. Ryan bol pre ňu oveľa viac ako len zamestnanec. Boli blízki priatelia celé roky," komentuje sklamaná Ault. Asistentka, ktorá sa stará o Fischerove financie, povedala, že Lady Gaga predložili aj faktúru, keďže očakávali, že mu po nehode poskytne ešte šesť mesiacov finančnej podpory, ale stretli sa s odporom. Ukázalo sa, že tím okolo speváčky plánoval Fischera podporovať len zhruba tri mesiace, kým nakrúcala v Európe. Aspoň trochu dobrá správa je, že sa Ryanovi podarilo naplniť jeho zbierku nad očakávanie - žiadal 40 tisíc dolárov, získal ešte o vyše päťtisíc viac.

Súvisiace články

Najčítanejšie