Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smutný koniec roka. Na Silvestra podľahla rakovine speváčka zo slávnej kapely!
Zdielať na

Smutný koniec roka. Na Silvestra podľahla rakovine speváčka zo slávnej kapely!

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Na Nový rok obletela svet smutná správa. V Beverly Hills včera zomrela zakladajúca členka skupiny Pointer Sisters, Anita Pointer, veku 74 rokov.

​Zástupca Anity Pointer potvrdil, že zomrela na Silvestra, po dlhom boji s rakovinou, obklopená svojimi blízkymi. Portál TMZ v nedeľu 1. januára v skorých ranných hodinách informoval, že Anita, ktorá je treťou pôvodnou členkou skupiny, zomrela v sobotu 31. decembra po "dlhom a hrdinskom boji s rakovinou".

Rodina je z jej smrti "hlboko zarmútená". "Hoci sme hlboko zarmútení stratou Anity, utešuje nás vedomie, že je teraz so svojou dcérou Jadou a sestrami June a Bonnie v pokoji. Bola tou, ktorá nás všetkých držala tak dlho blízko a spolu. Jej láska k našej rodine bude žiť v každom z nás," napísali vo vyhlásení, ktoré poskytli agentúre Reuters.

Pripomeňte si jeden z najväčších hitov kapely:

Sestra Anity, Bonnie Pointer zomrela 8. júna 2020 vo veku 69 rokov. June Pointer, tretia pôvodná členka skupiny, zomrela 27. februára 2006 po boji s rakovinou vo veku 52 rokov. Anita bola matkou jednej dcéry, Jady Rashawn Pointer, ktorá tiež zomrela na rakovinu už v roku 2003. Po jej smrti Anita vychovávala svoju jedinú vnučku Roxie McKain Pointer.

Ďalší obrovský hit:

Anita bola jednou zo štyroch pôvodných členov skupiny, ktorú v  70. a 80. rokoch preslávili energické hity ako "I'm So Excited", "Jump (For My Love)" a "Neutron Dance". Anita sa narodila 23. januára 1948 v Oaklande v Kalifornii ako štvrté zo šiestich hudobne nadaných detí reverendovi Eltonovi Pointerovi a Sarah Elizabeth z Arkansasu. V roku 1969 opustila prácu sekretárky, aby spolu s Bonnie a June založili skupinu The Pointer Sisters. Skupina získala tri ceny Grammy a v roku 1994 bola ocenená hviezdou na hollywoodskom Chodníku slávy. Ruth Pointer je poslednou žijúcou zo sestier zo slávnej hudobnej skupiny.

Najčítanejšie